Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΣΤΙΕΣ

Οι οικότροφοι ζητούν μεταξύ άλλων να γίνουν τεστ σε φοιτητές και εργαζομένους των εστιών, να δοθούν μέτρα ατομικής προστασίας δωρεάν κ.ά.

Την πρυτανεία του ΑΠΘ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης για καθυστέρηση που υπάρχει στην ενημέρωση και μη λήψη μέτρων για την υγεία των εστιακών φοιτητών που διαμένουν αυτήν τη στιγμή στην εστία».

Οι οικότροφοι ζητούν μεταξύ άλλων να γίνουν τεστ σε όλους τους φοιτητές και τους εργαζομένους των εστιών, να δοθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας δωρεάν και να απολυμανθούν όλοι οι χώροι, ο διάδρομος και η λέσχη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου:

«Ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την καθυστέρηση που υπάρχει στην ενημέρωση και την λήψη μέτρων για την υγεία των εστιακών φοιτητών που διαμένουν αυτήν την στιγμή στην εστία. Από την Παρασκευή βρέθηκε κρούσμα COVID 19 και έχει φτάσει Τρίτη και ακόμα να γίνει η οποιαδήποτε κίνηση για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την προστασία της υγείας μας. Η πρυτανεία προκλητικά δηλωνει πως από την πρώτη στιγμή πάρθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τη στιγμή που δεν έχουν προβεί ούτε στην «στοιχειώδη» ενημέρωση που είναι η απαραίτητη για να ξεκινήσει η ειδική διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Η κυβέρνηση, το Υπουργείο, οι Πρυτανικές Αρχές και οι υπεύθυνοι για την Φοιτητική Μέριμνα να πάρουν τις ευθύνες τους! Οι φοιτητικοί σύλλογοι, όπως και ο ΣΟΦΕΘ εδώ και μήνες διεκδικούν τα αυτονόητα, την προστασία της υγείας όλων των Οικοτρόφων και του προσωπικού των Εστιών. Την ίδια στιγμή που ετοιμάζουν νέο νόμο – πλαίσιο για την υποβάθμιση των Ιδρυμάτων μας προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, «σφυρίζουν αδιάφορα» για τις ανάγκες των φοιτητών!

Τέρμα πια στην κοροϊδία! Δεν τσιμπάμε από τα ψέματά τους. Δεν θα αφήσουμε την υγεία μας έρμαιο των πολιτικών τους επιλογών και της αδιαφορίας τους. Δυναμώνουμε την φωνή μας διεκδικώντας άμεσα:

• Τώρα να γίνουν τεστ σε όλους τους φοιτητές  και τους εργαζομένους των εστιών όπως και στους οικείους τους με ευθύνη της κυβέρνησης και της Πρυτανείας.
• Να δοθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας δωρεάν.
• Να υλοποιηθεί το πάγιο αίτημα των φοιτητικών συλλόγων για συνεχείς δειγματοληπτικούς ελέγχους από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που θα είναι αποκλειστικά επιφορτισμένο με την πανεπιστημιακή κοινότητα.
• Να απολυμανθούν τώρα όλοι οι χώροι , ο διάδρομος, η λέσχη.
• Να ανοίξει η δεύτερη διανομή φαγητού και να επεκταθεί η λειτουργία του ωραρίου του εστιατορίου με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την σίτιση.

Καλούμε στην Γενική μας συνέλευση έκτακτα Τετάρτη 21/10 8μμ έξω από τις Α ΦΕΘ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ