Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΜΑΣΚΕΣ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Μπορεί από σήμερα να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κάποιους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο ο ΙΣΘ εφιστά την προσοχή στους πολίτες.

Δεν σήμανε το τέλος του «συναγερμού» για τα μέτρα προστασίας και τις μάσκες στους χώρους της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) καθώς και στις δομές περίθαλψης και ίασης σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με sms προς όλα τα μέλη του υπενθυμίζει ότι «η υποχρεωτική χρήση μάσκας καθώς και τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας κατά της covid19 θα συνεχίζουν να υφίστανται και μετά την 1/6 σε όλους τους χώρους υγειονομικής φροντίδας».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας «ο  ιατρικός κόσμος βρίσκεται όπως το απέδειξε πολλές φορές, συνεχώς σε εγρήγορση ώστε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε έξαρση του συγκεκριμένου ιού ή άλλης νέας ή «ξεχασμένης» νόσου. Τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των συναδέλφων, των ασθενών και της κοινότητας παραμένουν και είναι η χρήση μάσκας, η τήρηση των αποστάσεων και η υγιεινή των χεριών.

Ιδιαίτερα για εκείνους που παραμένουν ανεμβολίαστοι και ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου η χρήση μάσκας και η τήρηση όλων των πρωτοκόλλων υγιεινής επισημαίνεται πως δεν θα πρέπει να υπάρξει χαλάρωση καθώς ο ιός παραμένει στην κοινότητα παρά την μείωση του αριθμού των κρουσμάτων». Να θυμίσουμε ότι ο κ. Νίτσας σε πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων ιατρικών συλλόγων από όλες τις χώρες της ΕΕ στη Θεσσαλονίκη, φιλοξενούμενοι του ΠΙΣ και του ΙΣΘ, πρότεινε την άμεση και προσεκτική καταγραφή όλων των πρωτοκόλλων ασφαλείας ως έναν οδηγό διαχείρισης υγειονομικών κρίσεων στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ