Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
x

ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΟΥΝ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ - ΣΤΗ ΜΑΛΑΚΟΠΗ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

«Δεν υπάρχει σεισμική ακολουθία», λένε για τον πρωινό σεισμό οι σεισμολόγοι του ΑΠΘ, καθησυχάζοντας τους πολίτες της Θεσσαλονίκης

Καθησυχαστικοί είναι οι σεισμολόγοι για τη σεισμική δόνηση 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη με επίκεντρο τον αστικό ιστό.

Διαβάστε σχετικά - Σεισμική δόνηση 3 βαθμών Ρίχτερ ταρακούνησε τη Θεσσαλονίκη - Στον αστικό ιστό το επίκεντρο

Η σεισμική δόνηση έγινε στις 9:47 το πρωί, το εστιακό βάθος ήταν στα 13 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή Άνω Τούμπας - Πυλαίας - Πανοράματος και συγκεκριμένα στο ύψος της Μαλακοπής, όπως είπε στη Voria.gr ο σεισμολόγος του ΑΠΘ, Νίκος Βαβλάς, προσθέτοντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας από τον συγκεκριμένο σεισμό.

«Δεν είναι κάτι ανησυχητικό γιατί δεν υπάρχει κάποια ακολουθία. Είναι ένας σεισμός πολύ μικρού μεγέθους που μπορεί να γίνει οπουδήποτε και δεν συνοδεύεται από κάτι άλλο. Καθημερινά συμβαίνουν πάρα πολλοί τέτοιοι σεισμοί», τόνισε ο κ. Βαβλάς.

Καθησυχαστικός είναι και ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Μανώλης Σκορδίλης, που επισήμανε ότι «στη συγκεκριμένη περιοχή Πυλαίας- Πανοράματος έχουμε συχνά μικρούς σεισμούς και προσωπικά δεν το θεωρώ κάτι ανησυχητικό».

Πάντως, ο σεισμός που διήρκησε λίγα δευτερόλεπτα έγινε αισθητός ιδιαίτερα στους κατοίκους της ανατολικής Θεσσαλονίκης αφού εκεί ήταν το επίκεντρο της δόνησης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ