Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
x

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΕΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟ ΕΞΩ

Το ΕΕΘ εκφράζει την ικανοποίησή του για το άνοιγμα της εστίασης - Προβληματισμός για τα καταστήματα που δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο και δεν άνοιξαν

Την ικανοποίησή του για το άνοιγμα της εστίασης εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρός του, Μιχάλης Ζορπίδης.

«Η εστίαση είναι ένας κλάδος που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους στην Θεσσαλονίκη, ενώ αποτελεί επιχειρηματική δραστηριότητα επίσης για χιλιάδες επαγγελματίες. Με το άνοιγμά της και τα θετικά μηνύματα από την πληρότητα των καταστημάτων, μπαίνει τέλος σε μια περίοδο αβεβαιότητας σχεδόν έξι μηνών», αναφέρει σχετικά ανακοίνωση του ΕΕΘ.

Ταυτόχρονα προσθέτει ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή και αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας, ώστε να μην υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που θα επαναφέρει στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ επιστημονικής επιτροπής και κυβέρνησης, το ενδεχόμενο νέου κλεισίματος του κλάδου».

Παράλληλα το ΕΕΘ εκφράζει μέσω της ανακοίνωσης «έντονο προβληματισμό για όσα καταστήματα εστίασης δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο και δεν τους επετράπη να ανοίξουν, όπως και για εκείνα που λόγω έλλειψής ρευστότητας δεν μπόρεσαν να επαναλειτουργήσουν και επίσης παραμένουν κλειστά».

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης «η απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα της εστίασης είναι ένα θετικό βήμα, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποσύρει την στήριξη της στον κλάδο και ειδικότερα σε όσους επιχειρηματίες παραμένουν κλειστοί. Το «πλήγμα» ήταν μεγάλο και η περίοδος «αποκατάστασης» επίσης πρέπει να είναι μεγάλη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ