Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΦΕΡΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΦΕ SOCIAL

Κατεβάζει ρολά το ιστορικό και δημοφιλές καφέ Social στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Δεν μπόρεσε να ανακάμψει από την επίδραση της υγειονομικής κρίσης

Βαριά φαίνεται πως πέφτει η σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού στο επιχερείν της Θεσσαλονίκης, καθώς η εστίαση, που αποτελεί ένας από τους κύριους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην πόλη, ασθμαίνει μετά την άρση του lockdown.

Θεσσαλονίκη: Έχασε τον μισό τζίρο η εστίαση - Έρχονται λουκέτα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η απόφαση του γνωστού επιχειρηματία Θόδωρου Δοϊρανλή να κατεβάσει οριστικά ρολά στο δημοφιλές καφέ Social στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού το κατάστημα δεν μπορούσε να ανακάμψει μετά το άνοιγμα που έφερε η άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Η ισχύουσα κατάσταση με οδήγησε στην απόφαση να κλείσω το μαγαζί, αφού παρατηρήθηκε πτώση του τζίρου που αγγίζει το 60%», αναφέρει χαρακτηριστικά στη Voria.gr ο Θόδωρος Δοϊρανλής.

Το πρόβλημα ωστόσο με την εστίαση στη Θεσσαλονίκη φαίνεται πως είναι γενικότερο, καθώς πολλά καταστήματα εστίασης δείχνουν να μη μπορούν να σηκώσουν το βάρος της κρίσης του κορωνοϊού, αφού πρόκειται για έναν συνδυασμό ψαλιδισμένων τζίρων και επιβολής αυστηρών περιοριστικών μέτρων ασφαλείας.

Τη ραγδαία πτώση του τζίρου φαίνεται πως διευκόλυνε και η απουσία των φοιτητών από τα στέκια της πόλης, που αποτελούσαν και έναν εκ των βασικών αιμοδοτών της εστίασης. Το lockdown οδήγησε τη συντριπτική πλειοψηφία των 130.000 φοιτητών να φύγουν στον τόπο καταγωγής τους και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα επιστρέψουν άμεσα, αφού αρκετοί εξ αυτών έχουν ξενοικιάσει σπίτια, ενώ και η εξεταστική του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα γίνει εξ αποστάσεως.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ