Σάββατο 2 Ιουλίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΑΚ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΟΥΡΛΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Η εκδήλωση που συνδιοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ και n Ισραηλιτική Κοινότητα θα ξεκινήσει με την Ορχήστρα Εγχόρδων του ΠΑΜΑΚ.

Με την καλλιτεχνική συμβολή του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΤΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα ανοίξει η εκδήλωση που συνδιοργανώνει μεθαύριο Κυριακή ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ και n Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, κατά την οποία ο δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και CEO της Pfizer, θα αναγορευθεί επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου.

Συγκεκριμένα, η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται με την ευκαιρία της 74ης επετείου από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ, θα ξεκινήσει με το μουσικό της μέρος, στο οποίο η Ορχήστρα Εγχόρδων ΤΜΕΤ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα παρουσιάσει έργα σε μουσική προετοιμασία του καθηγητή Δημητρίου Χανδράκη. Σολίστ θα είναι η μεσόφωνος, αν. καθηγήτρια Αγγελική Καθαρίου, ενώ την μουσική διεύθυνση θα έχει ο καθηγητής Γεώργιος Βράνος.

Θα παρουσιαστούν τα έργα:

F. Mendelssohn: Συμφωνία αριθμός 10 για έγχορδα σε σι ελάσσονα

K. Weill: Yukali για μεσόφωνο και έγχορδα, σε μεταγραφή από τον Σάκη Νεγκρίν

Oseh Shalom: Παραδοσιακή εβραϊκή μελωδία, σε μεταγραφή για μεσόφωνο και έγχορδα από τον Herbert Gardner

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Μαΐου 2022, στις 12 μ. στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και CEO της Pfizer, τον οποίο ο Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ θα αναγορεύσει επίτιμο Πρόεδρό του και ο οποίος θα απευθύνει ομιλία με θέμα: «Η επένδυση στην καινοτομία πυλώνας ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας».

Στην εκδήλωση θα χαιρετίσουν η δρ. Γιάννα Παναγοπούλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, τ. Αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και ο Δαυίδ Σαλτιέλ, Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λίνα Παπαδάκη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ