Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΔΙΚΥΚΛΩΝ ΑΠΟ ΝΕΑΡΟΥΣ

Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε δύο μηχανές που είχαν κλέψει την Τετάρτη και αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε σήματα των αστυνομικών.

Ανακοίνωση για την εξιχνίαση 23 περιπτώσεων κλοπής δικύκλων από νεαρούς στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Οι νεαροί, 16 και 19 ετών με καταγωγή από την Αλβανία, από τις αρχές του έτους έως και χθες έκλεβαν συστηματικά μηχανές από περιοχές Θεσσαλονίκης και συνελήφθησαν, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμη 17χρονοι συνεργοί τους που αναζητούνται.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε δύο μηχανές που είχαν κλέψει την Τετάρτη και αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε σήματα των αστυνομικών για τη διενέργεια ελέγχου, παραβιάζοντας κατ’ επανάληψη ερυθρούς σηματοδότες και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή έτερων σταθμών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και η επιστάμενη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς, οδήγησε στη σύλληψη δύο ατόμων και την εξιχνίαση 23 κλοπών δικύκλων μοτοποδηλάτων.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 19 και 16 ετών σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και απείθειας. Επιπλέον, στην ίδια δικογραφία συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμη αλλοδαποί συνεργοί τους ηλικίας 17 ετών, που αναζητούνται.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιστάμενων αστυνομικών αναζητήσεων που εκδόθηκαν, κατόπιν ενημέρωσης του Κέντρου της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης για κλοπή δικύκλου από την περιοχή της Καλαμαριάς, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι, οι οποίοι κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε δύο δίκυκλα μοτοποδήλατα, που είχαν αφαιρεθεί την ίδια ημέρα από τις περιοχές της Σταυρούπολης.

Σημειώνεται ότι προηγουμένως οι παραπάνω αρνήθηκαν να συμμορφωθούν σε σήματα των αστυνομικών για τη διενέργεια ελέγχου, παραβιάζοντας κατ’ επανάληψη ερυθρούς σηματοδότες και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με τους συνεργούς τους, από τις αρχές τους τρέχοντος έτους διέπραξαν είκοσι μία (21) ακόμη κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων (συμπεριλαμβανομένου του δικύκλου για το οποίο εκδόθηκαν οι αναζητήσεις και το οποίο εντοπίστηκε) από περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, με σκοπό την μετέπειτα πώληση μηχανικών και περιφερειακών εξαρτημάτων σε διάφορες «μάντρες» ανταλλακτικών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε επιπλέον παρόμοια αδικήματα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ