Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ»- ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Γονείς αθλητών κάνουν λόγο για απελπιστική κατάσταση, εικόνα εγκατάλειψης, φθορές και... ποντίκια - Τι απαντά ο πρόεδρος των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης

Ποντίκια και κατσαρίδες στα αποδυτήρια, σπασμένοι βατήρες και εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις καταγγέλλουν γονείς ότι αποτελούν τη σημερινή εικόνα στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους αθλητές.

Ο Σταύρος Σοφιανίδης, πατέρας δύο παιδιών που αθλούνται στο κολυμβητήριο, μαζί με 19 ακόμη γονείς, προέβησαν σήμερα στη δημοσιοποίηση επίσημης καταγγελίας, με κοινοποίηση στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, στην οποία κάνουν λόγο για πλήρη εγκατάλειψη του κολυμβητηρίου, του οποίου την ευθύνη για τη συντήρηση φέρουν τα ΕΑΚ Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο κ. Σοφιανίδης αναφέρει ότι «η τραγική αυτή κατάσταση» επικρατεί στο Εθνικό τον τελευταίο χρόνο . «Η κατασταση είναι απελπιστική. Το κερασάκι στην τούρτα και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι ένας βατήρας που ξεριζώθηκε από τη θέση του πριν τρεις εβδομάδες. Απορώ πώς δεν έχει χτυπήσει σοβαρά κάποιο παιδί. Θα πρέπει να φτάσουμε στο αμήν, να έχουμε κάποιο σοβαρά ατύχημα και μετά θα ασχοληθούν; (σσ οι υπεύθυνοι). Πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο», τονίζει οργισμένος ο ίδιος.Ο κ. Σοφιανίδης σημειώνει ότι πολλοί γονείς μεμονομένα έχουν παραπονεθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα πολλαπλά προβλήματα στις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου, ωστόσο δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. Μετά το τελευταίο περιστατικό με τον βατήρα, οι γονείς αποφάσισαν να καταγγείλουν μαζικά τις εικόνες που αντικρίζουν καθημερινά οι ίδιοι και τα παιδιά τους στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης. «Πριν φτάσουμε στο σημείο να δημοσιοποιήσουμε την επιστολή μας, την κοινοποιήσαμε πρώτα στο πρόεδρο των ΕΑΚΘ, κ. Πέτρογλου Τριαντάφυλλο, και τον ενημερώσαμε ότι η επιστολή μας θα φύγει προς τα έξω. Ο κ. Πέτρογλου μας είπε το προηγούμενο Σάββατο, 11 Ιουνίου, ότι "θα κοιτάξω να κλείσουμε ένα ραντεβού", κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ».

Ο κ. Σοφιανίδης κάνει λόγο για τραγικές συνθήκες εντός των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου, μέσα στο οποίο, όπως αναφέρει, υπάρχουν σπασμένα πλακάκια, σπασμένα καθίσματα, κατεστραμμένοι βατήρες, σκισμένες τέντες, χαλασμένες διαδρομές εντός της πισίνας, ακόμα και ποντίκια και κατσαρίδες μέσα στα αποδυτήρια. Μάλιστα, το καλοκαίρι, όταν τα παιδιά κάνουν την προπόνησή τους στους βατήρες της εξωτερικής πισίνας, οι προπονητές ρίχνουν με το λάστιχο στους βατήρες κρύο νερό, γιατί διαφορετικά οι βατήρες υπερθερμαίνονται και τα παιδιά δεν μπορούν να ακουμπήσουν τα πόδια τους επάνω τους χωρίς να καούν.Όπως σημειώνουν οι γονείς, αυτή η κατάσταση επικρατεί σε ένα κολυμβητήριο το οποίο καθημερινά φιλοξενεί εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, μικρούς και μεγάλους αθλητές, ενώ έχουν σημειωθεί και μικροτραυματισμοί, όπως γρατζουνιές, σε μικρά παιδιά. Μέσα σε αυτή την κατάσταση, αυτήν την Κυριακή, θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες «Η γιορτή του κολυμβητή» που αφορά μικρά παιδιά. «Είναι παρατημένο εντελώς», τονίζει ο κ. Σοφιανίδης στη Voria.gr για το Εθνικό Κολυμβητηρίο Θεσσαλονίκης, και προσθέτει: «Δεν θέλουμε να γίνει πιο όμορφο, θέλουμε να γίνει ασφαλές για τα παιδιά μας και λειτουργικό, άμεσα».