Δευτέρα 19 Απριλίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ

To ΔΣ των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ καταγγέλλει τη διακοπή παροχής ρεύματος σε καρκινοπαθή εργαζόμενο - Kαλεί σε διαμαρτυρία μπροστά από κατάστημα ΔΕΗ.

Διακοπή ρεύματος σε καρκινοπαθή με 80% αναπηρία, διαβητικό τύπου Β και δικαιούχο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος καταγγέλει το ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, που αύριο Δευτέρα θα συμμετέχει στην την κινητοποίηση του συλλόγου καρκινοπαθών και άλλων φορέων στις 09:30 στο κατάστημα της ΔΕΗ στη Βούλγαρη.

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να απαγορεύσει τώρα τη διακοπή ηλεκτροδότησης, νερού, τηλεφώνου και διαδικτύου στα σπίτια των εργαζομένων που πλήττονται, είτε παραμένουν άνεργοι, είτε είναι ενταγμένοι στα όποια μέτρα στήριξης, αλλά και να προχωρήσει σε αναστολή των πληρωμών λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος κ.λπ. για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ:

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την διακοπή της σύμβασης παροχής ρεύματος σε καρκινοπαθή με 80% αναπηρία, διαβητικό τύπου Β και δικαιούχο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αποφάσισε η ΔΕΗ ΑΕ, λόγω της οικονομικής του αδυναμίας, στο πρώτο κύμα της πανδημίας, να ανταποκριθεί στη ρύθμιση που είχε κάνει για τις οφειλές του.

Αν κάτι περισσεύει αυτήν την περίοδο είναι η υποκρισία της κυβέρνησης και τα μεγάλα λόγια ότι κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος μέσα στην πανδημία. Η πραγματικότητα δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Η κυβέρνηση έχει αφήσει απροστάτευτα τα νοικοκυριά από τα δεινά της πανδημίας, με χιλιάδες εργαζόμενους να έχουν μείνει άνεργοι, το επίδομα αναστολής εργασίας να μην φτάνει ούτε για χαρτζιλίκι, οι χρόνιοι πάσχοντες να έχουν αποκλειστεί πλήρως από τα νοσοκομεία που μετατράπηκαν σε μίας νόσου.

Είναι απαράδεκτο, ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες πανδημίας, να απειλούνται με διακοπή ρεύματος νοικοκυριά, καθώς το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι μόνο ένα από τα πολλά το τελευταίο καιρό.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να απαγορεύσει τώρα τη διακοπή ηλεκτροδότησης, νερού, τηλεφώνου και διαδικτύου στα σπίτια των εργαζομένων που πλήττονται, είτε παραμένουν άνεργοι, είτε είναι ενταγμένοι στα όποια μέτρα στήριξης, αλλά και να προχωρήσει σε αναστολή των πληρωμών λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος κ.λπ. για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε απόπειρα διακοπή ηλεκτροδότησης στα νοικοκυριά.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του συλλόγου καρκινοπαθών και άλλων φορέων τη Δευτέρα 21/12 στις 09:30 στο κατάστημα της ΔΕΗ στη Βούλγαρη.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ