Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022
x

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (ΦΩΤΟ+VID)

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανοίξει για τους πολίτες το νέο πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας - Αιχμές Κυριζίδη κατά της διοίκησης Μπουτάρη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι τελευταίες εργασίες πριν παραδοθεί στο κοινό το πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το πάρκινγκ αναμένεται να ανοίξει για τους πολίτες το μεσημέρι, περίπου στις 14.00, οπότε και μπορούν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να σταθμεύουν εκεί χρησιμοποιώντας το σύστημα THESi. Από το πρωί εκτελούνται οι τελευταίες εργασίες, όπως η βαφή των θέσεων στάθμευσης, το κλάδεμα δένδρων, τα παρτέρια, η καθαριότητα κ.ά.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκης Κυριζίδης, εξήγησε ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια για την πλατεία Ελευθερίας ενώ παράλληλα άφησε και αιχμές για τη διαχείρηση του έργου επί διοίκησης Μπουτάρη.

«Έχουμε τελειώσει με τα πάντα, είναι όλα στην εντέλεια. Τώρα γίνονται και οι κλαδέψεις, για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Είμαστε στο τελικό στάδιο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος σχετικά με τα έργα που πραγματοποιούνται από το πρωί στην πλατεία, όπου συνεργεία έχουν κλαδέψει όλα τα δέντρα γύρω από το πάρκινγκ.

Ο κ. Κυριζίδης υπογράμμισε ότι το πάρκινγκ είναι ένα προσωρινό έργο, το οποίο η διοίκηση δίνει στο κοινό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζουν πολλοί κάτοικοι της περιοχής. «Η συμφωνία που έκανε ο προηγούμενος δήμαρχος δημιούργησε πολλά προβλήματα στους κατοίκους», δήλωσε χαρακτηρηστικά ο αντιδήμαρχος σχετικά με το σφράγισμα του προηγούμενου πάρκινγκ και την απόφαση δημιουργίας του μνημείου του Ολοκαυτώματος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων στη Voria.gr, ο δήμος σκοπεύει να δημιουργήσει το πάρκο μνήμης για το Ολοκαύτωμα, καθώς το υπάρχον πάρκινγκ είναι μία προσωρινή λύση. Συγκεκριμένα, αναμένεται σε 1,5 περίπου χρόνο να έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τη δημιουργία τριώροφου υπόγειου πάρκινγκ με περίπου 200-240 θέσεις, βάσει των πολεοδομικών κανονισμών.

«Ήταν βιαστική η απόφαση του πρηγούμενου δημάρχου», σχολίασε ο κ. Κυριζίδης και επισήμανε ότι πρώτα θα ολοκληρωθεί το πάρκο μνήμης και μετά το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ