Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΚΚΛΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Τα αποθέματα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού λιγοστεύουν στα νοσοκομεία και έγινε έκκληση στους εθελοντές να αιμοδοτήσουν.

«Χρόνια νόσος με μακρά επιβίωση η Θαλασσαιμία...αισιόδοξο προδιαγράφεται το μέλλον». Αυτό ειπώθηκε μεταξύ άλλων στην ενημερωτική εκδήλωση για τη Θαλασσαιμία και τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  24 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Κορυφαίοι επιστήμονες του χώρου προσκλήθηκαν από τον Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας να μιλήσουν για τις νέες ελπιδοφόρες θεραπείες, τα καινοτόμα φάρμακα και την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία του covid-19.Μετά από δεκαετίες προσπαθειών και ερευνών για τις συγκεκριμένες αιμοσφαιρινοπάθειες, οι επιστήμονες έχουν πλέον στα χέρια τους φάρμακα που βοηθούν ακόμη περισσότερο στην αποβολή  του  πλεονάζοντος σιδήρου  από  τον  οργανισμό,  φάρμακα  που  αραιώνουν  τα διαστήματα  μεταξύ  των  μεταγγίσεων  αίματος,  που  βελτιώνουν  την  ποιότητα  ζωής  των ασθενών και τη γονιδιακή θεραπεία για την οριστική εξάλειψη της Θαλασσαιμίας.

Στην Ημερίδα που διεξήχθη σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και παρακολούθησαν διαδικτυακά περισσότερα από 400 άτομα, τονίστηκε για άλλη μια φορά η σημασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και η επάρκεια αίματος, μιας και η μετάγγιση παραμένει η θεραπεία πρώτης γραμμής για τους εν λόγω ασθενείς. Καθώς τα αποθέματα αίματος λιγοστεύουν λόγω της πανδημίας, έγινε έκκληση στους  Εθελοντές  Αιμοδότες  και όποιον  μπορεί  να  αιμοδοτήσει  να  προσφέρει  το πολύτιμο αγαθό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ