Κυριακή 5 Ιουλίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ διοργανώθηκε και μουσικοχορευτικό δρώμενο. Ο διοικητής του νοσοκομείου συνεχάρη τους νοσηλευτές για τη στάση τους στην πανδημία.

Με συμβολικές συγκεντρώσεις τίμησαν τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Ιπποκράτειο διοργανώθηκε συμβολική συγκέντρωση και παράσταση επί της Εγνατίας, ενώ συγκεντρώσεις έγιναν και στα υπόλοιπα νοσοκομεία- Παπανικολάου, Παπαγεωργίου, Άγιος Δημήτριος κ.ά- όπου από τα εργασιακά σωματεία μοιράστηκαν τριαντάφυλλα σε όλες τις νοσηλεύτριες.

Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ διοργανώθηκε και μουσικοχορευτικό δρώμενο με θέμα το ρόλο του νοσηλευτή στη δημόσια υγεία, ενώ τονίστηκε η συμβολή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Χαιρετισμό απηύθυνε -μεταξύ άλλων- συγχαίροντάς τους για τη στάση τους στη διάρκεια της πανδημίας, ο διοικητής του νοσοκομείου Παναγιώτης Παντελιάδης.

Σε όλες τις συγκεντρώσεις αναδείχθηκαν από τους νοσηλευτές τα πάγια αιτήματά τους για νέες μόνιμες προσλήψεις, αύξηση των κονδυλίων για την υγεία, ένταξη στα ΒΑΕ κ.ά, αλλά και ο προβληματισμός τους για την πρόθεση του υπουργείου Υγείας, όπως ανέφεραν, να προχωρήσει στη διαβάθμιση του προσωπικού, σε νοσηλευτές και σε βοηθούς νοσηλευτές, με κριτήριο τη βαθμίδα σπουδών.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ