Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΑΣΘ -ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ σήμερα θα γίνουν με προσωπικό ασφαλείας λόγω της απεργίας ενώ συνολικά θα βγουν στους δρόμους 138 λεωφορεία.

Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τετάρτη 1 Ιουνίου οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ καταγγέλλοντας εμπαιγμό από την κυβέρνηση και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Τα δρομολόγια σήμερα θα γίνουν με προσωπικό ασφαλείας ενώ συνολικά θα βγουν στους δρόμους 138 λεωφορεία.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο σημειώνει πως «για άλλη μια φορά, θα ακούσουμε το γνωστό αφήγημα ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι» και καλεί τη διοίκηση και την κυβέρνηση να «αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για άλλη μια φορά, η αδιαφορία, η ανευθυνότητα και ενδεχομένως εσκεμμένη κωλυσιεργία από πλευράς Κυβέρνησης και διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ., προκαλούν αναστάτωση στην πόλη μας, στην αγορά, στην μετακίνηση εργαζομένων και μαθητών, στους μετακινούμενους πολίτες.

Για άλλη μια φορά, θα ακούσουμε το γνωστό αφήγημα ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι. Το γεγονός ότι εδώ και μήνες εμπαίζουν εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, κανείς από όλους αυτούς δεν έχει την ευθιξία να το δηλώσει.

Βέβαια οι κινητοποιήσεις μας, ίσως αποτελέσουν και το άλλοθι τους, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους εργαζόμενους για την κατάσταση στην συγκοινωνία που βιώνουν οι συμπολίτες μας τα τελευταία χρόνια με την έλλειψη λεωφορείων, το στοίβαγμα των επιβατών σε παλαιά και κακοσυντηρημένα λεωφορεία, την έλλειψη σωστών κλιματιστικών και μέτρων ασφαλείας, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι στην συγκοινωνία, κουραστήκαμε πλέον να ακούμε υποσχέσεις και παράλληλα να δεχόμαστε συνεχείς μονομερής βλαπτικές ενέργειες εις βάρος μας.

Καθιστούμε μοναδικούς υπεύθυνους για την νέα επερχόμενη ταλαιπωρία της πόλης μας, την Κυβέρνηση και την διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Τους καλούμε, επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ