Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020
x

ΑΝΟΔΙΚΑ Η ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΤΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΘ ΑΕ, «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναπτύσσεται σταθερά σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του».

Θετικό ήταν το πρόσημο για το 2019 για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αφού σύμφωνα με τα στοιχεία σημειώθηκε ανοδική πορεία στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων και συμβατικού φορτίου.

Συγκεκριμένα, διακινήθηκαν από το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων 448.766 TEUs και από το Συμβατικό Λιμάνι 4.470.881 τόνοι γενικού και χύδην φορτίου, σημειώνοντας αύξηση κατά 6% και 19% αντίστοιχα στους δύο Τομείς, σε σχέση με το 2018.

Σύμφωνα με την ΟΛΘ ΑΕ, «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναπτύσσεται σταθερά σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του, επεκτείνοντας τις συνεργασίες του τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στις γειτονικές χώρες».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η υλοποίηση της στρατηγικής επένδυσης της Επέκτασης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, θα παράσχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης πλοίων μεγαλύτερης χωρητικότητας και θα καταστήσει το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ουσιαστικό Μεταφορικό Κέντρο στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Βαλκανικής και της Ν.Α. Ευρώπης.

«Η σταθερή αύξηση της ζήτησης παροχής λιμενικών υπηρεσιών και η αύξηση του μεγέθους των εξυπηρετούμενων πλοίων αποδεικνύει ότι η προσπάθεια αυτή σταδιακά ευοδώνεται», τονίζει ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ