Κυριακή 3 Ιουλίου 2022
x

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΑ - ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ κατηγορείται για διασπορά ψευδών ειδήσεων λόγω της ανάρτησης για το ισχαιμικό επεισόδιο του Χαρδαλιά.

Αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο η δίκη του Καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα που κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου. Η υπόθεση αφορά σε ανάρτηση που είχε κάνει μετά το ισχαιμικό επεισόδιο του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά κάνοντας αναφορά σε πιθανή παρενέργεια του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που είχε κάνει πριν οκτώ μήνες τονίζοντας την ανάγκη να υποβληθεί κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ. Ο γιατρός του υφυπουργού είχε δηλώσει πως το ισχαιμικό επεισόδιο οφειλόταν σε χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Για fake news για Χαρδαλιά και εμβόλια δικάζεται ο καθηγητής Δ. Κούβελας

Πάρα την εξέλιξη με την αναβολή, λόγω απουσίας μαρτύρων, η υπόθεση εκφωνήθηκε και η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του Κοσμήτορα των Σχολών Επιστημών Υγείας, Θεόδωρου Δαρδαβέση.

«Όταν μία προσωπικότητα με αυτή την ειδικότητα κάνει μία τέτοια δημόσια δήλωση που είναι αμφίσημη δημιουργεί ερωτηματικά σε αδαείς που τον θαυμάζουν και τον εμπιστεύονται», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο μάρτυρας.

Σημειώνεται ωστόσο ότι απουσίαζαν οι δύο άλλοι μάρτυρες, ο θεράπων γιατρός του υφυπουργού, Σωτήριος Πατσιλινάκος και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος με την εισαγγελέα να προτείνει αναβολή, θεωρώντας ότι οφείλουν να καταθέσουν. Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση και η δίκη αναβλήθηκε.

Βγαίνοντας από το δικαστήριο, ο Καθηγητής Κούβελας συνομίλησε με τους δεκάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν από το πρωί σε ένδειξη αλληλεγγύης και βλέποντάς τον φώναξαν «αθώος».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ