Τετάρτη 27 Μαΐου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΛΛΕΣ 93 ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΜΕ ΛΕΙΑ 400.000€ ΑΠΟ ΣΠΕΙΡΑ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

Δεκάδες περιπτώσεις διαρρήξεων από τη σπείρα των ομογενών που άνοιγε σπίτια με αντικλείδια εξιχνίασε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Σωρεία διαρρήξεων διαπίστωσαν μετά από πολύμηνες έρευνες οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τη εξιχνίαση περιπτώσεων που αφορούν τη διαβόητη σπείρα ομογενών που άνοιγε διαμερίσματα με αντικλείδια.

Όπως είχε παρουσιάσει στους δημοσιογράφους στις 5 Δεκεμβρίου του 2018 η ηγεσία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (δείτε αναλυτικά εδώ), οι αστυνομικές αρχές, με τη συμβολή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν συνολικά οκτώ άτομα, ηλικίας 26 έως 49 ετών σε Θεσσαλονίκη και Πιερία, τα οποία εμπλέκονταν σε 32 διαρρήξεις οικιών.

Ωστόσο αυτό αποδείχθηκε πως ήταν η κορυφή του παγόβουνου, αφού το επόμενο διάστημα εξιχνιάσθηκαν 93 περιπτώσεις διαρρήξεων σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης από τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας,

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις συγκεκριμένες διαρρήξεις αφαιρέθηκαν χρυσαφικά και κοσμήματα η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ, ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και χρηματικά ποσά.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ