Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΟΑΣΘ: ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΟΥ 2014-VID

H επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί από τον υπεραστικό σταθμό λεωφορείων «Μακεδονία».

Την πρώτη του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, μετά το lock down, πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς και φορείς της πόλης.

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί από τον υπεραστικό σταθμό λεωφορείων «Μακεδονία», αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.Εκεί τον υποδέχθηκε η διοίκηση των ΚΤΕΛ «Μακεδονία» και Θεσσαλονίκης και στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε η συνεργασία των ΚΤΕΛ με τον ΟΑΣΘ για τις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης με τον κ.Μητσοτάκη να επισημαίνει ότι η πόλη εξυπηρετείται πλέον καλύτερα.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον πρόεδρο της ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανο Τσόλη, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι και με την προσθήκη των λεωφορείων με leasing στον στόλο του ΟΑΣΘ και τις άλλες ενέργειες που δρομολογούνται η Θεσσαλονίκη θα επανέλθει στα επίπεδα του 2014 σε ό,τι αφορά τα λεωφορεία που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό. Ο κ. Μητσοτάκης μπήκε σε ένα λεωφορείο των ΚΤΕΛ που εκτελεί δρομολόγιο γραμμής του ΟΑΣΘ. Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Στέφανος Τσόλης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία του έργου εκτέλεσης δρομολογίων του ΟΑΣΘ από τα ΚΤΕΛ, επισημαίνοντας ότι «με 125 λεωφορεία σε κίνηση (από την τελευταία σύμβαση), συν άλλα 25 από την παλαιά, εκτελούμε με 150 οχήματα το ένα τρίτο του έργου του ΟΑΣΘ», ενώ έχουν γίνει 400 προσλήψεις.

Ο κ. Τσόλης πρόσθεσε ότι το επιβατικό κοινό είναι ευχαριστημένο και μάλιστα λαμβάνει ευχαριστήριες επιστολές από δημάρχους των περιοχών που εξυπηρετούνται. Γνωστοποίησε ότι η μέση πληρότητα των λεωφορείων είναι 60%-70% και συμπλήρωσε ότι, πλέον, σχεδόν «δεν υπάρχει κανένας όρθιος στα λεωφορεία».

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατά την παρουσία του στον υπεραστικό σταθμό συνοδευόταν από την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, συνομίλησε και με οδηγούς λεωφορείων.

Ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ δώρισε δε στον πρωθυπουργό μια φωτογραφία από το αρχείο του, στην οποία εικονίζονται οι γονείς του, Κωνσταντίνος και Μαρίκα. Πρόκειται για στιγμιότυπο από κοινωνική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη περίπου 35 χρόνια πριν.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις μεταξύ άλλων με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ