Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ TAKE AWAY ΜΕΤΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ

Κάποιοι προτιμούν να πιουν τον καφέ τους στο χέρι για να αποφύγουν τους ελέγχους - Ανησυχία να μη γεμίσουν και πάλι οι πλατείες

Πειθαρχημένοι, αλλά μουδιασμένοι εμφανίζονται στην πλειονότητα τους οι Θεσσαλονικείς τις πρώτες ημέρες των νέων περιοριστικών μέτρων, που επιβλήθηκαν σε μια προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας, η οποία καλπάζει, με τη Θεσσαλονίκη να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, καταγράφοντας καθημερινά νέα ρεκόρ κρουσμάτων.

Δεν λείπουν βέβαια και οι περιπτώσεις Θεσσαλονικέων που αντιμετωπίζουν την κατάσταση σαν να μην τους αφορά, ή σαν να έχουν λησμονήσει πως ο κορωνοϊός καραδοκεί.

Η εικόνα που καταγράφεται μόνον οξύμωρη μπορεί να χαρακτηριστεί. Καφέ που γεμίζουν με νεαρής ηλικίας, κυρίως, άτομα, που αφού ελεγχθούν για το αν φέρουν πιστοποιητικά νόσησης, εμβολιασμού ή έχουν υποβληθεί σε rapid test τις τελευταίες 48 ώρες πίνουν αμέριμνα το ποτό και  τον καφέ τους σε εξωτερικούς χώρους.Την ίδια ώρα όμως γεμίζουν και πάλι τα παγκάκια ακόμη και στην οδό Τσιμισκή με την κινητικότητα στο take away να αυξάνεται.

Και αυτό γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι προτιμούν, μη έχοντας εμβολιαστεί ή κάνει rapid test να πιουν έναν καφέ στο χέρι ή καθήμενοι σε κάποιο παγκάκι με τους φίλους τους.
«Ο κόσμος που επιλέγει να πιει τον καφέ του στο χέρι, μετά την έναρξη των νέων περιοριστικών μέτρων, έχει αυξηθεί σημαντικά. Αρχίζει να θυμίζει ημέρες της περσινής χρονιάς όταν τα καταστήματα εστίασης δεν λειτουργούσαν και υπήρχε η δυνατότητα μόνο για take away» σχολιάζει εργαζόμενος σε καφέ συμπληρώνοντας πως «ενώ υπάρχει εξωτερικός χώρος στον οποίο θα μπορούσαν να πιουν το ρόφημα τους κάποιοι επιλέγουν να πάνε σε παρακείμενα παγκάκια. Δεν είναι λίγοι και εκείνοι που τα επιλέγουν για να φάνε κάτι στα γρήγορα ή για σύντομη κουβέντα με φίλους τους».

Ωστόσο η εικόνα αρχίζει να γίνεται ανησυχητική ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται τι θα γίνει αν σταδιακά ο κόσμος που δεν θέλει να εμβολιαστεί ή να κάνει rapid test αποφασίσει να γεμίσει τις πλατείες και τους ανοιχτούς χώρους με ένα ποτό ή ένα καφε στο χέρι μη τηρώντας τις αποστάσεις και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιος έλεγχος, όπως υποχρεωτικά γίνεται στα καταστήματα της εστίασης.

Μοιάζει σαν η περσινή χρονιά και ο φετινός μαύρος Νοέμβριος, από πλευράς κρουσμάτων, με αριθμούς που στο παρελθόν δεν είχαμε καταγράψει σαν χώρα αλλά ούτε και στη Θεσσαλονίκη μεμονωμένα, να μην προβληματίζει κάποιους ή απλά σαν να ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ