Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
x

ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΑΓΡΙΑ ΔΑΠΙΤΗ- ΕΧΕΙ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΧΕΡΙ

Χθες το βράδυ ομάδα 20 κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με σιδερολοστούς και γκλομπ σε στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Ιασωνίδου.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από κουκουλοφόρους έπεσε χθες το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σημαντικό στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την καταγγελία του 26χρονου στην αστυνομία, γύρω στις 8.30 το βράδυ και ενώ έβγαινε από καφέ στην περιοχή της Ιασωνίδου, ομάδα περίπου 20 ατόμων, με καλυμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, τον πλησίασαν και του επιτέθηκαν, με σιδερολοστούς και γκλομπ, ενώ του πέταξαν και σκαμπό.

Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Ο 26χρονος, που φέρνει τραύματα, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Από τη διάγνωση των γιατρών προκύπτει ότι έχει σπάσει το χέρι του, τα πλευρά του ενώ φέρει κακώσεις στο κεφάλι.

Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές και στην τζαμαρία του καταστήματος, λόγω της ρίψης του σκαμπό.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η φοιτητική παράταξη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΑΤΕΙΘ, η οποία κάνει λόγο για "δολοφονική επίθεση σε δημόσιο χώρο σε στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΤΕΙΘ του οποίου η πολιτική δράση και προσφορά δεν είναι αρεστή".

"Δηλώνουμε ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν «μασάει» και δεν πρόκειται ποτέ ούτε να επιτρέψουμε την κατάργησή της, ούτε και να πάψουμε να αγωνιζόμαστε για μια τριτοβάθμια εκπαίδευση δημοκρατική, σύγχρονη υψηλού επιπέδου και συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας και την Ελληνική Κοινωνία", τονίζει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Γνωρίζουμε εδώ και καιρό τη βούληση του πολιτικού συστήματος (συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας πολιτικού φορέα) να περιορίσει ή και να καταργήσει τις φοιτητικές παρατάξεις και τη δράση τους. Τον ίδιο στόχο και επιδίωξη έχουν και οργανωμένες ομάδες της κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής «Αριστεράς».

Μια τέτοια ομάδα 20 κουκουλοφόρων πραγματοποίησε χθες 4 Οκτωβρίου δολοφονική επίθεση σε δημόσιο χώρο σε στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΤΕΙΘ του οποίου η πολιτική δράση και προσφορά δεν είναι αρεστή. Δηλώνουμε ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δεν «μασάει» και δεν πρόκειται ποτέ ούτε να επιτρέψουμε την κατάργησή της, ούτε και να πάψουμε να αγωνιζόμαστε για μια τριτοβάθμια εκπαίδευση δημοκρατική, σύγχρονη υψηλού επιπέδου και συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας και την Ελληνική Κοινωνία.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν, είναι και θα είναι εδώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ