Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

Στην περιοχή που εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών - Μάχη με τις φλόγες δίνουν 138 πυροσβέστες.

«Υπάρχει τεράστια κινητοποίηση όλων των δυνάμεων. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε χειρότερα. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάνουν ό,τι είναι δυνατόν», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα η μεγάλη πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη (δείτε εδώ).

Σημειώνεται, ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.17 στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, είναι πλέον σε ύφεση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά παραμένει επικίνδυνη. Η φωτιά αρχικά βρισκόταν κοντά σε σπίτια, αλλά στη συνέχεια άλλαξε κατεύθυνση προς δασική έκταση.

Παράλληλα, ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Ειδικότερα, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά 138 πυροσβέστες με 44 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Επίσης, συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και των ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες και η Ελληνική Αστυνομία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ