Δευτέρα 23 Μαΐου 2022
x

ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ 180 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε το το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επισκέφτηκε σήμερα το γραφείο ενδοοικογενειακής στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, όπου ενημερώθηκε από τον αρμόδιο αξιωματικό για τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών και για την έξαρση που παρουσιάζει το φαινόμενο.

Στη συνέχεια, ο υπουργός δήλωσε: «Επισκέφθηκα το Αστυνομικό Τμήμα στο Λευκό Πύργο τόσο για συμβολικούς, όσο και για ουσιαστικούς λόγους. Ο συμβολικός λόγος, είναι ότι εκεί εδρεύει το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο τους τέσσερις μήνες που λειτουργεί έχει αντιμετωπίσει ήδη 180 υποθέσεις. Άρα, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα και ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο» και ο κ. Θεοδωρικάκος συμπλήρωσε: «Και συμβολικά τίμησα τους 4 αστυνομικούς μας οι οποίοι πριν από 1 μήνα έσωσαν την τελευταία στιγμή πραγματικά μία γυναίκα η οποία είχε υποστεί την δολοφονική επίθεση από τον σύντροφό της. Είναι η γνωστή ιστορία στο πανελλήνιο και ασφαλώς στην Θεσσαλονίκη. Αυτά τα 4 παλικάρια που έδρασαν με επαγγελματισμό συμβολίζουν το ανθρώπινο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας».

Διαβάστε: Θεοδωρικάκος για βιασμό 24χρονης: Οι νόμοι είναι νόμοι για όλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί

Στους τέσσερις αστυνομικούς αναφέρθηκε και σε ανάρτησή του ο υπουργός στο Facebook. Ο υπουργός έγραψε ότι «κατά την επίσκεψη μου στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, συνάντησα και τους αστυνομικούς που έσωσαν την 38χρονη γυναίκα από τον σύντροφο της για να τους συγχαρώ από κοντά όπως είχα υποσχεθεί τον Δεκέμβρη. Οι 4 αστυνομικοί έδειξαν το καλύτερο πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας και απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι όταν η Αστυνομία είναι ελεύθερη να κάνει την δουλειά της, την κάνει με επαγγελματισμό, αποφασιστικότητα, ψυχραιμία και πάνω από όλα, ανθρωπιά. Η ελληνική Αστυνομία δίνει προτεραιότητα στην ενδοοικογενειακή βία που δυστυχώς γνώρισε έξαρση κατά την περίοδο της καραντίνας, εντείνοντας την εκπαίδευση των Αστυνομικών για καλύτερη ανταπόκριση κι επεκτείνοντας την υπηρεσία».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ