Δευτέρα 23 Μαΐου 2022
x

ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΙΤΗ ΔΟΣΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18

Απαντήσεις σε ερωτήματα για παιδιά που έχουν λοίμωξη χωρίς ή με λίγα συμπτώματα κι έχουν προγραμματίσει τις επόμενες μέρες εμβολιασμούς.

Διευκρινίσεις αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών έδωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Τα παιδιά και οι γονείς ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στον εμβολιασμό, η συμμετοχή είναι πολύ ικανοποιητική. Σε άτομα κάτω των 18 ετών δεν υπάρχει σύσταση χορήγησης τρίτης δόσης. Χορηγείται μόνο σε περιπτώσεις ανασοκαταστολής», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Παράλληλα επισήμανε ότι ερωτήματα υπάρχουν για παιδιά που έχουν λοίμωξη χωρίς ή με λίγα συμπτώματα κι έχουν προγραμματίσει εμβολιασμούς.

«Συστήνεται χορήγηση μιας δόσης μετά από τρεις μήνες. Αν έχει γίνει πρώτη δόση και ακολουθήσει νόσηση, δεν χρειάζεται επιπλέον δόση. Είχε επισημανθεί ο σπάνιος και υπαρκτός κίνδυνος της νόσου MISC, που εμφανίζεται δυο εβδομάδες μετά τη νόσο με τον SARS. Δυο δόσεις εμβολίου της Pfizer προστατεύουν σε ποσοστό 91% από το σύνδρομο αυτό, σύμφωνα με μελέτη στις ΗΠΑ», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ