Τετάρτη 18 Μαΐου 2022
x

ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ: ΙΣΧΥΡΗ Η ΑΜΥΝΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ-ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΣ

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επισήμανε κατά τη σημερινή ενημέρωση, ότι ο εμβολιασμός κατά την κύηση δεν προκαλεί προωρότητα

Στην πρόσφατη μελέτη που έδειξε ότι η εξουδετερωτική ικανότητα των αντισωμάτων στα παιδιά ήταν ίδια με των ενηλίκων ενώ η κυτταρική ήταν διπλάσια από αυτήν των ανηλίκων, αναφέρθηκε σήμερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

«Τα αντισώματα στα παιδιά διαρκούν πέραν των έξι μηνών σημείωσε και τόνισε ότι όλα δείχνουν πως τα παιδιά διαθέτουν ισχυρούς μηχανισμούς αντιμετώπισης της λοίμωξης», σημείωσε ο κ. Θεοδωρίδου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η παραλλαγή  Όμικρον αύξησε και τον αριθμό εισαγωγών των παιδιών στα νοσοκομεία.

«Αλλά οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι η νόσηση δεν είναι σοβαρή. Στα βρέφη ηλικίας κάτω του ενός έτους η εισαγωγή γίνεται κυρίως για προληπτικούς λόγους», σημείωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολίασμών.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε σε μια ακόμα μελέτη για τις εγκύους και τόνισε ότι από αυτήν συνάγεται ότι ο εμβολιασμός κατά την κύηση δεν προκαλεί προωρότητα.

Αντίθετα όπως προκύπτει από άλλη μελέτη οι κίνδυνοι αυτοί ακόμα και για το ενδεχόμενο θανάτου του εμβρύου αυξάνονται στις ανεμβολίαστες εγκύους.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι ξεπεράσαμε πλέον τα 18,65 εκατ. εμβολιασμούς.

Υπάρχουν αυτήν την στιγμή 750.000 διαθέσιμα ραντεβού και κάλεσε  εκ νέου τους πολίτες άνω των 18 ετών να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ