Σάββατο 19 Ιουνίου 2021
x

ΘΑΝΑΤΟΣ ΦΛΟΙΝΤ: Η FIFA ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΣΤΗ BUNDESLIGA

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στηρίζει τους ποδοσφαιριστές του γερμανικού πρωταθλήματος που τοποθετήθηκαν με μηνύματα κατά του ρατσισμού στα πρόσφατα ματς.

Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών που όρθωσαν ανάστημα και τοποθετήθηκαν με μηνύματα κατά του ρατσισμού στα πρόσφατα παιχνίδια της Bundesliga βρίσκεται η FIFA.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν οι φήμες πως οι παίκτες που έδειξαν την στήριξή τους στο πρόσωπο του αδικοχαμένου Τζορτζ Φλόιντ (σ.σ Σάντσο, Χακίμι, Τουράμ και Μακένι) θα τιμωρηθούν και η Παγκόσμια Ομοσπονδία πήρε θέση και στάθηκε στο πλευρό τους.

Χαρακτηριστικά, η FIFA αναφέρει:

«Η FIFA προωθεί ενέργειες κατά των διακρίσεων και του ρατσισμού, είναι υπέρμαχος της προσπάθειας εξάλειψης του φαινομένου και αντιλαμβάνεται απόλυτα όσα έχουν συμβεί και την επίδραση αυτών στους ποδοσφαιριστές, μετά και την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Η ισχύ των κανονισμών και η επιβολή των προβλεπομένων έγκειται στην δικαιοδοσία κάθε Ομοσπονδίας, ωστόσο, θα ήταν σωστό να πρυτανεύσει η λογική και να ληφθούν υπόψιν με τον σωστό τρόπο τα τεκταινόμενα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ