Τρίτη 13 Απριλίου 2021
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΙΕΡΩΝΥΜΟ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ

Την ώρα που οι σχέσεις κυβέρνησης-Εκκλησίας βαδίζουν σε τεντωμένο σχοινί, πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος είχα ολιγόλεπτη συνομιλία.

Σύντομη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο περιθώριο της ορκωμοσίας των υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το μείζον θέμα που έχει προκύψει μετά τη διαφαινόμενη άρνηση της Εκκλησίας να συμμορφωθεί με την κυβερνητική απόφαση να μείνουν κλειστοί οι ναοί, αύριο, ημέρα εορτασμού των Θεοφανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία.

Τόνισε επίσης την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα. 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ