Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020
x

ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ Η ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Ως προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της υποδοχής ασυνόδευτων προσφυγόπουλων η Σλοβενία έθεσε την ηλικία κάτω των δέκα ετών.

Η Σλοβενία θα υποδεχθεί τέσσερα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά από τα κέντρα μεταναστών στα ελληνικά νησιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Άλες Χόις, διευκρινίζοντας ότι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας (αναμένεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου), είναι τα παιδιά να είναι ηλικίας κάτω των δέκα ετών.

Η Σλοβενία εξέφρασε ετοιμότητα «να δεχτεί τα παιδιά και να δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην "πρώτη γραμμή" δίνοντας αγώνα ενάντια στις παράνομες μεταναστεύσεις», δήλωσε ο κ. Χόις, μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Η διαδικασία υποδοχής των ασυνόδευτων ανήλικων συντονίζεται με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ίσων Ευκαιριών, υπογράμμισε ο Σλοβένος υπουργός Εσωτερικών. Επισήμανε, επίσης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι υπάρχουν περισσότεροι από 6.000 μετανάστες στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη και ελαφρώς λιγότεροι στη Σερβία που πιθανότατα θα περιμένουν να περάσει η πανδημία της Covid-19 και στη συνέχεια να προχωρήσουν προς τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ