Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020
x

ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟ ΠΙΚ ΝΙΚ URBAN FESTIVAL 2020

Στόχος του ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival από το ξεκίνημά του ήταν να επαναπροσδιορίσει τη σχέση των σύγχρονων πόλεων και των κατοίκων τους.

Επιστρέφει για 9η χρονιά το Πικ Νικ Urban Festival 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 27,28, 29 και 30 Αυγούστου, στη Ρωμαϊκή αγορά η οποία για τέσσερις ημέρες θα γεμίσει με μουσική, προβολές ταινιών και φυσικά πικ νικ.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, στόχος του ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival από το ξεκίνημά του ήταν να επαναπροσδιορίσει τη σχέση των σύγχρονων πόλεων και των κατοίκων τους, με τους αρχαιολογικούς χώρους του αστικού ιστού. Στα χρόνια που ακολούθησαν, όχι μόνο εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της Θεσσαλονίκης αλλά έθεσε το ερώτημα της ενεργοποίησης αρχαιολογικών χώρων σε όλη την Ελλάδα, τονίζουν.

Φέτος το φεστιβάλ προσθέτει δύο επιπλέον στόχους, τη στήριξη της εγχώριας καλλιτεχνικής παραγωγής, που έχει πληγεί σε μέγιστο βαθμό στη συνθήκη που διανύουμε, και την ασφάλεια όλων μας στο πλαίσιο της οικείας καθημερινότητας.Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πρόθεση το πρόγραμμά της φετινής διοργάνωσης διαμορφώνεται αποκλειστικά από εγχώριες παραγωγές τόσο στον κινηματογραφικό του τμήμα, στις μεγάλες και μικρού μήκους ταινιών, όσο και στο μουσικό.

Την ίδια στιγμή με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, αναφέρουν οι διοργανωτές, θέτει ως σκοπό την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών όσο και των συνεργατών του, διατηρώντας τις μέγιστες δυνατές, μόνον όμως χωροταξικές αποστάσεις, μεταξύ των θεατών, κάνοντας για πρώτη φορά χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, προωθώντας τη χρήση συστήματος pos και τηρώντας όλες τις επίσημες οδηγίες ασφάλειας αλλά και δημιουργώντας ειδικά σημεία θέσεων, αξιοποιώντας τα φυσικά χαρακτηριστικά του υπέροχου χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς, για τις παρέες και τις οικογένειες, που για ακόμα μια χρονιά θα έρθουν να χαιρετήσουν το καλοκαίρι με τον πιο γλυκό τρόπο.

«Έτσι, όλοι οι πιστοί κι οι νέοι “πικ νίκερς” θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα νέα δεδομένα, και να είναι έτοιμοι να κλείσουν εγκαίρως τα σημεία τους στον χώρο μέσω της πλατφόρμας Viva», καταλήγουν οι διοργανωτές.

Περισσότερες πληροφορίες:

www.urbanpicnic.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ