Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021
x

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΜΠΑΧ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ 2021 Ή ΑΚΥΡΩΣΗ

«Όταν έχουμε μια σαφή άποψη για το πώς θα φαίνεται ο κόσμος στις 23 Ιουλίου 2021, τότε θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΟΕ

Για ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο εφόσον δεν είναι δυνατό να διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο λόγω του κορωνοϊού έκανε λόγο ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

Τον Μάρτιο, η ΔΟΕ και η ιαπωνική κυβέρνηση έλαβαν την απόφαση να μεταθέσουν Αγώνες, οι οποίοι επρόκειτο να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, για ένα χρόνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε είπε ότι η διεξαγωγή τους το 2021 θα είναι εφικτή, μονάχα εάν ελεγχτεί η πανδημία και ο κ. Μπαχ σημείωσε είπε ότι κατάλαβε τη θέση του. Ο κορωνοϊός έχει μολύνει περισσότερα από 17.100 άτομα στην Ιαπωνία, προκαλώντας 797 θανάτους.

«Ειλικρινά το κατανοώ, γιατί δεν μπορείς να απασχολείς για πάντα 3.000 ή 5.000 άτομα σε μια Οργανωτική Επιτροπή. Δεν μπορείς να αλλάζεις κάθε χρόνο ολόκληρο το αθλητικό πρόγραμμα όλων των μεγάλων ομοσπονδιών. Δεν μπορείς να έχεις τους αθλητές σε αβεβαιότητα», δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής για να συμπληρώσει:

«Τι θα μπορούσε να σημαίνει για τη ζωή σε ένα Ολυμπιακό Χωριό; Όλα αυτά τα διαφορετικά σενάρια είναι υπό εξέταση και γι' αυτό λέω ότι είναι ένα τεράστιο καθήκον, επειδή υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν τώρα. Όταν έχουμε μια σαφή άποψη για το πώς θα φαίνεται ο κόσμος στις 23 Ιουλίου 2021, τότε θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ