Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020
x

ΤΑΤΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΙ

Για την ποδοσφαιρική του επιστροφή στην Ελλάδα και την Ξάνθη, την εμπειρία της Τουρκίας και για τον Άρη αναφέρθηκε ο Ανδρέας Τάτος.

Για την ζωή στην Τουρκία ανάμεσα στους Έλληνες και ντόπιους, την ποδοσφαιρική επιστροφή του στην Ελλάδα και την Ξάνθη αλλά και για τον Άρη αναφέρθηκε σε συνέντευξη του ο Ανδρέας Τάτος.

«Ήμουν στην Τουρκία 4 χρόνια, αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα για να είμαι κοντά στο παιδί μου. Με κούρασε και η κατάσταση με τον κορωνοϊό και αποφάσισα να γυρίσω πίσω. Είμαι στην Ξάνθη τώρα, η ομάδα κάνει προσθήκες, πιστεύω ότι μπορεί η ομάδα να πετύχει τους στόχους της», είπε αρχικώς στο ραδιοφωνικό σταθμό Yellow Radio 101,7.

Για το που έζησε στη Τουρκία και πως ήταν η κατάσταση με τους Έλληνες:

«Την πρώτη χρονιά έμεινα στο Έλαζιγκ και μετά πήγε στην Σμύρνη. Τα πράγματα ήταν καλά, και από εγκαταστάσεις και από ζωή. Ως προς τους ανθρώπους δεν υπήρχε κανένα θέμα. Μόνο πολιτικά είναι τα θέματα και ο φανατισμός, στους ανθρώπους δεν υπάρχουν αυτά. Πολλοί Έλληνες ζουν εκεί και κάνουν διακοπές, δεν υπάρχει κανένα θέμα».

Για τον Άρη:

«Η ομάδα έχει βρει τον δρόμο της. Στεναχωρεθήκαμε όλοι που αποκλειστήκαμε από την Ευρώπη, ήταν ένα σοκ αυτό αλλά όλα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δεν πιστεύω ότι ήταν τόσο κακή ομάδα αυτή, αλλά θα μπορούσε να περάσει ο Άρης. Διαφορετικά θα έπαιζαν οι παίκτες με γεμάτο γήπεδο, δεν είναι τώρα να κρίνει καταστάσεις, όλα είναι δύσκολα», ενώ συνέχισε για τον Άκη Μάντζιο «Περιμένουμε να δούμε πως θα πάει ένας Έλληνας προπονητής. Είχα συνεργαστεί για ένα μικρό διάστημα στο παρελθόν μαζί του, πιστεύω ότι είναι ένας καλός προπονητής».

Για την επιλογή ενός Έλληνα προπονητή:

«Δεν είναι απαραίτητο να έχει ξένο προπονητή. Και οι Έλληνες προπονητές είναι πάρα πολύ καλοί και τρώνε πάρα πολύ αυστηρή κριτική».

Για την ομάδα:

«Έχουν γίνει προσθήκες από πέρυσι. Στην άμυνα είχε πιο μεγάλη αλλαγή ο Άρης. Θέλει λίγο χρόνο για να υπάρξει αυτό το δέσιμο. Από την μέση και μπροστά μέχρι τώρα ήταν η ίδια. Στην επίθεση αποκτήθηκαν δύο σέντερ φορ, ο Μάνος και ο Λόπεθ. Εγώ πιστεύω στην ομάδα, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο. Οι παίκτες είναι ποιοτικοί και καλοί».

Για την αποχώρηση του Φετφατζίδη:

«Για μένα ο Γιάννης είναι ένα μεγάλο ταλέντο, ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής που έχει στοιχεία που δεν έχει άλλος παίκτης. Είναι μεγάλη απώλεια, είναι μεγάλη προσωπικότητα. Εκεί που πάει έχει μεγάλο όνομα, τον ξέρουν εκεί πέρα».

Για το αν μίλησε για την επιστροφή του στον Άρη το καλοκαίρι:

«Αυτά περάσανε, τελειώσανε, δεν έχουν πλέον κάποια σημασία. Εγώ θα ήθελα να γυρίσω στην ομάδα.Είχα μιλήσει με τον πρόεδρο, είχαμε κανονίσει να βρεθούμε, βρεθήκαμε και… η ζωή συνεχίζεται».

Για τις ιδιαιτερότητες στους αγώνες όταν αυτοί διεξάγονται χωρίς κόσμο:

«Σαν φιλικά είναι τα παιχνίδια, σαν παιχνίδια προετοιμασίας. Ο κόσμος του Άρη πρέπει να επιμένει, να έχει υπομονή και κάποια στιγμή θα ανταμειφθεί με κάποιον τρόπο, με ένα κύπελλο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ