Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
x

ΤΑΣΟΥΛΑΣ: ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΑ

Το ενδεχόμενο επεισοδίου πρέπει να το φοβούνται άλλοι, όχι πάντως εμείς, υπογραμμίζει ο πρέοδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε ξεκάθαρη απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής, που κονιορτοποιεί πολιτικά και νομικά τη συμφωνία" δηλώνει, σε συνέντευξή του στη εφημερίδα "Real news" ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και σημειώνει: "Όταν η ζημιά που θα πάθει η Τουρκία από τη συμπεριφορά της υπερβεί τα οφέλη (εσωτερικά και άλλα) που νομίζει ότι έχει, τότε πιστεύω πως θα επανεκτιμήσει τη στάση της. Ήδη η ζημιά που παθαίνει διεθνώς ογκούται διότι, ακριβώς, ξεπέρασε τα όρια".

Ο πρόεδρος της Βουλής, στη συνέντευξή του, τονίζει ακόμα ότι "τα εθνικά μας δίκαια είναι επαρκώς προστατευμένα" και συνεχίζει λέγοντας: "Το ενδεχόμενο επεισοδίου πρέπει να το φοβούνται άλλοι, όχι πάντως εμείς".

Αναφορικά με την εκλογή του Πρόεδρου Δημοκρατίας,και τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να συγκεντρώνει ο νέος πρόεδρος, ο Κώστας Τασούλας, στη συνέντευξή του, υποστήριξε τα ακόλουθα:" Η εκλογή του ΠτΔ δεν θα γίνει με προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο ανώτατος άρχων και ρυθμιστής του πολιτεύματος. Ισχύει, δηλαδή, εν προκειμένω το "βαριά η καλογερική". Ένα πρόσωπο με κύρος, ενωτικό, ιστορική, εθνική και διεθνή συναίσθηση, που θα εμπνέει την κοινωνία θετικά και θα εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό με επάρκεια".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ