Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΑΧΙΑΟΣ: ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΚΑΤΑ ΧΩΡΑΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΡΧΑΙΩΝ

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος κάλεσε σε διάλογο για το μετρό Θεσσαλονίκης με ανοιχτά μάτια και ανοιχτά αυτιά από όλους.

Η μέθοδος της «in situ» παραμονής των αρχαιοτήτων στον σταθμό Βενιζέλου δεν είναι ασφαλής ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος, στην πρώτη του εμφάνιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το μετρό Θεσσαλονίκης εξήγησε ότι η μέθοδος αυτή «δεν μπορεί να καλύψει τις προδιαγραφές ασφαλείας, οι οποίες είναι απαραίτητες για έναν τέτοιο σταθμό, και ειδικά αυτές που αφορούν τον αερισμό της σήραγγας, δεν μπορεί να υπακούσει στις προδιαγραφές πυρασφαλείας αλλά και της εξόδου κινδύνου».

Ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση είναι πάρα πολύ δυσλειτουργικός γιατί το να είναι μπαίνεις από μια μόνο είσοδο και να διασταυρώνονται η σκάλα εισόδου και εξόδου στο ίδιο σημείο και σε περιορισμένο χώρο γιατί δεν μπορείς να απλωθείς λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων, είναι κάτι το οποίο συνιστά κινδύνους για το κοινό.

«Η προτεινόμενη λύση δεν είναι κατασκευάσιμη για τον σταθμό της Βενιζέλου», υπογράμμισε.

Όπως είπε ο κ. Ταχιάος όταν θα ξεκινήσει το μετρό πρέπει να είναι πλήρες και να γίνουν όλες οι δοκιμές. Είπε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα ενιαίο έργο που θα λειτουργήσει εν συνόλω και όχι αποσπασματικά.

Αναφερόμενος στο κόστος του σταθμού τόνισε ότι «θα κοστίσει 40 εκατ. ευρώ η λύση «in situ» και θα φτάσει τα 90 εκατ. ευρώ με ηλεκτρομηχανικές παραμετροποιησεις». «Η πόλη έχει ταλαιπωρηθεί με τα έργα του Μετρό» σημείωσε ο κ. Ταχιάος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο διάλογος θέλει ανοιχτά μάτια και ανοιχτά αυτιά από όλους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ