Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021
x

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΑΧΙΑΟΥ ΚΑΤΑ ΖΕΡΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ «ΠΕΝΤΕ»

Δεν θα ξεκατινιαστώ με ανθρώπους που μέχρι πριν λίγες ημέρες θεωρούσα συνεργάτες μου, ούτε στα social media, ούτε στο δημοτικό συμβούλιο

Πυρά κατά του νέου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα εξαπολύει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος μετά την ανεξαρτητοποίηση πέντε στελεχών της παράταξής του (δείτε εδώ).

«Προτίμησε την απεχθή για μένα τακτική του να ταπεινώσει τους νέους συνεργάτες του, ζητώντας τους να εκτεθούν δημόσια για την τιμή της τιμής τους» αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Ταχιάος.

Υπενθυμίζεται, ότι οι πέντε έχουν ήδη δεχθεί πρόταση από το Κωνσταντίνο Ζέρβα, προκειμένουν να συμμετάσχουν στο νέο σχήμα διοίκησης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Ταχιάου:

Κατ’ αρχάς, οφείλω να ευχηθώ καλή δύναμη σε όσους δεσμευτήκαμε χθες να υπηρετήσουμε ευόρκως την πόλη μας και τους συμπολίτες μας.

Τώρα, σχετικά με την αναγγελία της αποχώρησης από την παράταξή μου πέντε εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων, δεν αιφνιδιάστηκα.  Άλλωστε, σε δημοκρατία ζούμε, οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και τα σκυλιά δεμένα. Και γι’ αυτό, καθένας έχει ατομική ευθύνη για τον δρόμο που θα τραβήξει. Δεν θα ξεκατινιαστώ με ανθρώπους που μέχρι πριν λίγες ημέρες θεωρούσα συνεργάτες μου, ούτε στα social media, ούτε στο δημοτικό συμβούλιο. Αν πιστεύουν - όπως αφήνουν να εννοηθεί – ότι η ευθύνη είναι δική μου και αυτό γαληνεύει τη συνείδησή τους, πάει καλά! Δεν θα τους επιβάλω την βάσανο να το δουλέψουν περισσότερο στο μυαλό τους.

Δεν αιφνιδιάστηκα όμως, όχι μόνο επειδή από την ώρα που ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης επέστρεψε από τις διακοπές του τα ρεπορτάζ προεξοφλούσαν την εξέλιξη αυτή, αλλά και επειδή ο ίδιος μου έκανε την αναπάντεχη τιμή να μου την γνωστοποιήσει, προχθές το απόγευμα. Σήμερα, η επιλογή του να υποδείξει αυτήν την οδό υποταγής ως την μοναδική διέξοδο στους ανθρώπους που αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως συνεργάτες του, δεν μου μοιάζει λιγότερο αήθης - δεν ήταν αυτή λέξη που χρησιμοποίησα – απ’ όσο την χαρακτήρισα στη σύντομη συνομιλία μας.

Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στον στίβο των δημοτικών εκλογών, είχα τονίσει ότι τα διλήμματα της απλής αναλογικής θα είναι πρωτίστως ηθικά. Επιβεβαιώνομαι. Ευθύνη του δημάρχου που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι, είναι να προκρίνει την πολιτική ατζέντα. Ο κύριος Ζέρβας δεν φάνηκε να νοιώθει οικεία σε αυτόν τον δρόμο. Προτίμησε την απεχθή για μένα τακτική του να ταπεινώσει τους νέους συνεργάτες του, ζητώντας τους να εκτεθούν δημόσια για την τιμή της τιμής τους. Αποδεικνύεται ότι αυτό που αποκλείει κάθε προσέγγιση ανάμεσα σε μένα και τον κύριο Ζέρβα εκτός από το καιροσκοπικό πολιτικό στίγμα του, είναι και το χάσμα που χωρίζει το αξιακό σύστημά καθενός μας.

Το ερώτημα στο οποίο οφείλω να απαντήσω είναι εάν αυτή η αγεφύρωτη διαφορά θα επηρεάσει τις θέσεις και την λειτουργία μου για την πόλη, αλλά και την θέση μου στον δήμο. Σε καμία περίπτωση δεν θα το επιτρέψω! Υπόσχομαι να είμαι τόσο παραγωγικός, όσο είχα εξαρχής επιλέξει. Κριτικός, αλλά και συναινετικός όπου χρειάζεται, αλλά αμετακίνητος σε θέσεις αρχής.

Το βράδυ των εκλογών είχα πει ότι έχω διδαχθεί από τον πατέρα μου, πόσο σημαντικό είναι να ξέρεις να χάνεις. Σήμερα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο 61ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης εγκατασταθεί στον θρόνο του, μπορώ να προσθέσω ότι πολύ πιο σημαντικό είναι να ξέρεις να διαχειριστείς τις επιτυχίες σου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ