Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020
x

ΤΑ VOUCHER ΒΡΟΥΤΣΗ, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η σημασία του ελέγχου της διάθεσης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, το βιβλίο του Καράογλου για το Ζαγκλιβέρι και η όμορφη πρωτοβουλία του Ταχαμτζίδη

-Η υπόθεση με τα voucher Βρούτση καταδεικνύει τη σπουδαιότητα των διαδικασιών που ακολουθούνται πανευρωπαϊκά για τον έλεγχο της διάθεσης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Οι αυστηροί έλεγχοι, που επιβάλλονται από την ΕΕ στα συγκεκριμένα κονδύλια και οι διαρκείς αξιολογήσεις, που έχουν γίνει βίωμα για τις διαχειριστικές αρχές, περιορίζουν στο ελάχιστο την πιθανότητα να αξιοποιηθούν ανορθολογικά οι ευρωπαϊκοί πόροι. Προφανώς και υπάρχουν απώλειες, προφανώς και υπάρχουν τσέπες που... παραφουσκώνουν, αλλά είναι ελάχιστα τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης που επιτρέπονται και λίγα τα περιθώρια για «αρπαχτές». Και κάτι ακόμη: Η κεντρική διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, κυρίως λόγω μεγεθών, ελλοχεύει τέτοιους κινδύνους. Αντιθέτως, η διαχείριση σε περιφερειακό επίπεδο περιορίζει δραστικά τα περιθώρια... αστοχιών. Δεν είναι τυχαίο που η ίδια η ΕΕ πιέζει σε κάθε προγραμματική περίοδο για λιγότερα τομεακά και περισσότερα περιφερειακά προγράμματα.

-Ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ετοιμάζει ένα βιβλίο για την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης. Μαθαίνουμε ότι είναι πολυσέλιδο, καθώς ήδη αριθμεί 540 σελίδες. Και δεν περιορίζεται σε αυτό, αλλά προχωρά και στην έκδοση βιβλίου με την ιστορία της μεταπολιτευτικής ΟΝΝΕΔ.

-Περισσότερο από ποτέ βρίσκεται αυτό το διάστημα μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου, καθώς είναι σε διαρκείς τηλεδιασκέψεις με φορείς του τουρισμού από όλη τη χώρα. Είναι και οι κομματικές υποχρεώσεις και οι υποχρεώσεις στον Δήμο Θεσσαλονίκης... Πάντως, βρήκε τον χρόνο να συμμετάσχει στην πρώτη διαδικτυακή εκδήλωση του δικτύου σοσιαλιστών κι ακτιβιστών Roseband, μαζί με τον Νίκο Παππά, και με θέμα την οικονομία και τον τουρισμό στην εποχή μετά τον κορωνοϊό. Το δίκτυο ιδρύθηκε το 2019 λίγο πριν τις ευρωεκλογές και τώρα κάνει δυναμικά την εμφάνισή του.

-Επιτυχής και προφανώς εξαιρετικά χρήσιμη η πρωτοβουλία του δημάρχου Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη, να τοποθετήσει έναν περίτεχνο κόκκινο κάδο σε σχήμα καρδιάς στην κεντρική πλατεία της πόλης, ώστε να ανακυκλώνουν πλαστικά καπάκια οι δημότες και τα έσοδα να διατεθούν για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Συμβολικές κινήσεις, που σημαίνουν πολλά...
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ