Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ

Η φράση του Βενιζέλου μετά τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, το κυνήγι μαγισσών στη Βαρκελώνη και ο κρόκος Κοζάνης που ετοιμάζεται για την Κίνα.

Όταν οι Βρετανοί εγκατέλειψαν την Ελλάδα μετά τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο, αφού πήραν από αυτήν όσα ήθελαν, στη Συνθήκη των Παρισίων το 1919 η Ελλάδα δεν πέτυχε όσα ευελπιστούσε. Και ο Βενιζέλος είπε την περίφημη φράση «με εγκατέλειψε το άστρο μου». Οι Βρετανοί τον εγκατέλειψαν, αλλά μικρή η διαφορά.

Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον Τσίπρα. Όχι βέβαια ότι μπορεί να υπάρξει κάποιας μορφής ομοιότητας με τον Βενιζέλο -άλλωστε τώρα έχουμε να κάνουμε με Γερμανούς-, αλλά το σύστημα τον είχε πασπαλίσει με χρυσόσκονη για να πετύχει τις υποχωρήσεις και παραχωρήσεις που ήθελε, και τώρα η χρυσόσκονη έγινε στάχτη.

Σε ό,τι προσέβλεπε για προεκλογικά πυροτεχνήματα, απέτυχε παταγωδώς και επιβεβαίωσε ότι στερείται των πολιτικών ικανοτήτων για να ηγείται κάποιος μιας χώρας για μεγάλο διάστημα. Όλα σχεδόν γύρισαν ανάποδα, επειδή δεν μπόρεσε να αντιληφθεί τις συνέπειες των πράξεών του.

Βγήκαμε από το Μνημόνιο είπε, και ο κόσμος απορεί. Κάτι επιδόματα υποσχέθηκε, και ήσαν ψίχουλα και για λίγους. Ετοίμαζε το μεγάλο κόλπο με τη Novartis, αναθέτοντάς το στο alter ego του, τον Πολάκη, ο οποίος το καταβύθισε, όπως θα καταβυθίσει και την κυβέρνηση. Και βέβαια, πίστευε πως θα του στήσει ο ελληνισμός ανδριάντα μετά τις Πρέσπες, χωρίς να καταλάβει ότι σε καταισχύνη οδήγησε την χώρα.

Και η δυσκολία του να αντιλαμβάνεται τις συνέπειες ολοκληρώθηκε -μέρι τώρα- με την άμεση και αμέριστη υποστήριξή του στον τσαμπουκαλίδικο πολακισμό, συγκεντρώνοντας και τα πυρά των συντρόφων του. Η δήθεν υποστηρικτική των αδυνάμων Αριστερά, φάνηκε τουλάχιστον αμετροεπής, αν όχι προσβλητική προς αυτούς.

Και δεν έχει σημασία αν τις αποφάσεις τις παίρνει μόνος του χωρίς να λογαριάζει τους συντρόφους του, ή αν έχει δίπλα του άλλους τσαμπουκαλήδες που τον συμβουλεύουν, ή του επιβάλλουν τις κινήσεις του. Αυτός που παριστάνει τον ηγέτη, είναι υπόλογος για τα λάθη, όπως παίρνει και τα εύσημα αν τυχόν πράξει κάτι σωστό. [Άλλο πράγματα είναι οι καταλήψεις και διαδηλώσεις, καθώς και οι σαπουνόφουσκες στα μπαράκια, και άλλο η χάραξη και υλοποίηση επωφελούς πολιτικής για τον λαό].

Τα μπέρδεψε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκ. Ιβάνοφ, και στο μήνυμά του για την Ανάσταση, αναφέρθηκε στον εκχριστιανισμό των Σλάβων πριν από… δύο χιλιάδες χρόνια! Προ καιρού ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ο όρος "Μακεδονία" δεν είναι ελληνικός αλλά προέρχεται από την… Ινδία!

Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα, ανακοινώθηκε ότι έγινε δεκτό να εξάγει η Ελλάδα στην Κίνα κρόκο Κοζάνης. Ελπίζω να είχε κοντά του κατάλληλους συμβούλους και να τον ενημέρωσαν ότι άλλο πράγμα είναι ο κρόκος της Κοζάνης και άλλο ο κρόκος του αυγού.

"Κυνήγι μαγισσών" στη Βαρκελώνη: Εκτός βιβλιοθηκών η Κοκκινοσκουφίτσα ως… σεξιστική. Η φρενίτιδα της πολιτικής ορθότητας συνεχίζεται ακάθεκτη παγκοσμίως. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι θίγονται, μεταξύ άλλων, ζητήματα ταυτότητας και φύλου. Όπως λένε, ο τρόπος με τον οποίο πολλά παιδικά βιβλία διαχειρίζονται το ζήτημα του φύλου, του δυνατού αγοριού και του λιγότερο δυνατού κοριτσιού, όπως και το θέμα της αρρενωπότητας στέλνει ένα μήνυμα για τη βία του δυνατού απέναντι στον αδύναμο. [Μήπως ξεφύγαμε;]

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ