Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΤΑ «ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ» ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΦΟΒΟΙ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Οι πληροφορίες που έρχονται από την Τουρκία δείχνουν ότι η 'Αγκυρα συνεχίζει τις μεθοδεύσεις επιχειρώντας να γκριζάρει, περιοχές και νησιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται να εγκαταλείπει οριστικά τη λογική του βέτο, την οποία είχε στην άκρη του μυαλού του. Και αυτή η απόφαση είναι οριστική και δεν αφορά μόνο στις Συνόδους Κορυφής, για το μεταναστευτικό αλλά και γενικότερο στα κάθε είδους συμβούλια στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.  Πρόκειται για μια αλλαγή στάσης, που αποφάσισε η Αθήνα, από το φόβο μήπως η χρήση του συγκεκριμένου «όπλου» εξελιχθεί σε μπούμερανγκ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στo μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα. Όπως σε μπούμερανγκ μπορεί να γυρίσουν και οι περιπολίες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, όπως εδώ και μέρες προειδοποιεί η Voria.gr.

Οι πληροφορίες που έρχονται από την Τουρκία, «δείχνουν» ότι η 'Αγκυρα δεν έχει εγκαταλείψει τη λογική των μεθοδεύσεων, γκριζάροντας ή επιχειρώντας να γκριζάρει, με κάθε τρόπο, περιοχές και νησιά. Το έγγραφο που παρουσίασε με δημοσίευμα της την Κυριακή η εφημερίδα «Καθημερινή» δεν αποτελεί παρά μόνο την αρχή αυτής της επικίνδυνης διαδικασίας, που είναι άγνωστο πού μπορεί να καταλήξει. Οι πληροφορίες πάντως επιμένουν ότι τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν άρδην από τη μια μέρα στην άλλη κι αυτό ακριβώς είναι που φοβίζει το πεντάγωνο, περισσότερο απ' ό,τι οτιδήποτε άλλο. Γιατί η Τουρκία έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι αρέσκεται να δημιουργεί τετελεσμένα, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται η ίδια σε δύσκολη θέση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ