Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΑ ΜΟΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΙΣΚΗ

Οι βαθύτερες αιτίες της αποτυχίας του Λιμενικού στα Εξάρχεια, η ολλανδοαλβανική συμμαχία κατά των ναρκωτικών και η μεγαλοεπενδυτής Ελλάδα στα Τίρανα.

Για το φιάσκο της επιχείρησης του Λιμενικού στα Εξάρχεια, το Σώμα ανακοίνωσε ότι τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος «επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

Προφανώς έτσι θα συνέβαινε, εμπρός σε αδίστακτους εγκληματίες, προστατευόμενους επί χρόνια από τον "προοδευτικό" κόσμο της χώρας. Που φυσικά θα τους προστατεύει, αφού συνδιαδηλώνουν για την διάλυση του δημοκρατικού κράτους. Θα μπορέσει μια αστική κυβέρνηση να πατάξει το έγκλημα, έχοντας απέναντί της τους "προοδευτικούς" προστάτες;

Το γυναικείο προσωπικό του Δήμου "πρόταξε τα στήθη του", όπως συνηθίζουμε να λέμε, και απομάκρυνε τους διαδηλωτές στο Βελιγράδι. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν με τη βία στο δημαρχείο της πόλης για να διαμαρτυρηθούν για τα δημοτικά έργα που έχουν παραλύσει την πρωτεύουσα, για να εμποδίσουν τις διαδηλώσεις.

Στην προσπάθεια τους αυτή τους απέτρεψαν οι γυναίκες υπάλληλοι στον Δήμο, που παρατάχθηκαν μπροστά από την κεντρική είσοδο του κτηρίου. Ακολούθησαν διαπληκτισμοί με σπρωξίματα και ανταλλαγή ύβρεων και οι διαδηλωτές αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.

Ο Ολλανδός υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας των Κάτω Χωρών, Φερντινάντ Γκράπενχάουζ, έδωσε συνέντευξη στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, δίνοντας λεπτομέρειες για τις συζητήσεις που είχε με τους επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης.

«Πήγα στα Τίρανα για να ζητήσω να συνεργασθούμε στον αγώνα κατά των εγκληματιών. Οι αλβανικές συμμορίες κερδίζουν ολοένα και περισσότερη δύναμη. Η αλβανική εγκληματικότητα λειτουργεί με οργανωμένο τρόπο. Οι αλβανικές συμμορίες της κοκαΐνης δραστηριοποιούνται  από τη Νότια Αμερική μέχρι το Λίμπουργκ. Η κοκαΐνη παραλαμβάνεται από τους Αλβανούς μέσω του λιμανιού του Ρότερνταμ», είπε.

Δεν δίνουν λόγο σε κανένα, για τις όποιες αδιαφανείς διαδικασίες αποφασίζουν. Ως αντιπολίτευση η Αριστερά, ήταν εναντίον -και καλά έκανε- της νομιμοποίησης αυθαιρέτων κτισμάτων στον αιγιαλό. Τώρα, και παρά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες περί άμεσης κατεδάφισης όλων των αυθαιρέτων στους αιγιαλούς, που συνέβαλαν στους 100 θανάτους στο Μάτι, όπως έλεγε, νομιμοποιεί σχεδόν τα πάντα. Ποιοι βολεύονται και γιατί;

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Αλβανίας δείχνουν ότι στο τέλος του τέταρτου τριμήνου του περασμένου έτους, η Ελλάδα συνέχισε να είναι ο δεύτερος επενδυτής στη χώρα, όσον αφορά το κεφάλαιο, αφήνοντας την πρώτη θέση στην Ελβετία.

Οι Ελβετοί επενδυτές έχουν δει μια ταχεία ανάπτυξη από τα μέσα του 2016, όταν έγινε η έναρξη των εργασιών για τον αγωγό φυσικού αερίου TAP, ένα έργο αξίας περίπου 1,5 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο ιστορικά στην Αλβανία. Παρόλο που ο TAP είναι επένδυση ενός συνόλου κρατών, καταχωρείται η έδρα του στην Ελβετία.

Έκανα μια βόλτα στην Τσιμισκή. Τα μόνα καταστήματα με ελληνικές επιγραφές είναι τα φαρμακεία, ίσως και κάνα-δυο άλλα που μου ξέφυγαν. Πρόκειται για έλλειψη αγάπης για την ελληνική κληρονομιά, την οποία όμως λένε όλοι ότι υπερασπίζονται. Κι ένας λαός που δεν σέβεται και απομακρύνεται από τις ρίζες του, κάποτε αντικαθίσταται από άλλον.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ