Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022
x

ΣΒΙΓΚΟΥ: ΜΟΝΗ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «εμείς θα χρησιμοποιήσουμε κάθε κοινοβουλευτικό και πολιτικό μέσο που έχουμε ώστε τίποτα να μην μείνει στο σκοτάδι».

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου λέγοντας ότι «η κυβέρνηση τελεί υπό πανικό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας Πρωθυπουργός σε αποδρομή. Σήμερα έφτασαν στο σημείο να πουν στους Financial Times ότι υπάρχουν σκοτεινές δυνάμεις που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, ενώ στην πραγματικότητα η μόνη σκοτεινή δύναμη που αποσταθεροποιεί τη χώρα είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι εγκέφαλος του επιτελικού παρακράτους».

Αναφέρθηκε στα όσα είπε ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής λέγοντας πως «αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι όχι μόνο παρακολουθήθηκαν και άλλα πρόσωπα, και πολιτικοί και δημοσιογράφοι, αλλά ταυτόχρονα μας επιβεβαιώνουν κι ότι συνεχίζονται οι παρακολουθήσεις. Πρόκειται για μια παραδοχή με την οποία δεν μπορεί να αντέξει καμία κυβέρνηση σε οποιαδήποτε χώρα του δυτικού κόσμου. Και παρ' όλα αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει σαν τίποτα να μη συμβαίνει».

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου και την αντίδραση της κυβέρνησης ανέφερε ότι «απέναντι σε μια πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή σε μια ευρωπαϊκή χώρα, ήταν δεδομένο ότι αυτή θα ήταν η στάση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, ακόμα και εάν αυτό δεν αρέσει σε όσους έχουν συνηθίσει να ταΐζουν με κρατικά λεφτά τα εγχώρια μέσα μαζικής ενημέρωσης. Προφανώς δεν μπορούν να δώσουν χρήματα από τη λίστα Πέτσα στους New York Times και ακριβώς επειδή όλο αυτό το πράγμα τους φαίνεται πολύ ξένο και πρωτοφανές, καταφεύγουν σε μια πρωτοφανή προσπάθεια στοχοποίησης των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και δημοσιογράφων που απλώς προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους όπως η κυρία Σταμούλη».

Σχετικά με την απάντηση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην επιστολή της Κομισιόν, τρεις μέρες πριν από τις παραιτήσεις των κυρίων Δημητριάδη και Κοντολέοντα, η Ράνια Σβίγκου υποστήριξε πως «δεν είναι δυνατόν να απαντά ένας θεσμικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ένας διπλωμάτης μάλιστα και να λέει σε εκπρόσωπο της Κομισιόν, ότι δεν είναι "συνετό" να βασίζεστε σε συγκεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και "σταματήστε να ασχολείστε"».

Σχετικά με τις κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι «εμείς θα χρησιμοποιήσουμε κάθε κοινοβουλευτικό και πολιτικό μέσο που έχουμε ώστε τίποτα να μην μείνει στο σκοτάδι. Και βέβαια δεσμευόμαστε και για τη διενέργεια προανακριτικής Επιτροπής από την επόμενη Βουλή που θα έχει προοδευτική πλειοψηφία, ώστε να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη όσοι συμμετείχαν σε αυτό το πρωτοφανές πλήγμα στο κράτος δικαίου της χώρας μας».

Τέλος, υποστήριξε ότι «η μόνη απάντηση σε όλη αυτή τη σκοτεινή περίοδο για τον ελληνικό λαό και για τη χώρα είναι οι εκλογές, η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία. Να ανοίξει ο δρόμος για μια προοδευτική κυβέρνηση η οποία θα θέσει ένα νέο σχέδιο θεσμικής επανεκκίνησης της χώρας, το οποίο θα αφορά βέβαια και την ΕΥΠ, το δημοκρατικό της έλεγχο, την απομάκρυνσή της από το πρωθυπουργικό γραφείο, την ανάθεση της εποπτείας και του ελέγχου σε μια διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή, αλλά θα αφορά και τη δημοκρατία συνολικά».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ