Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020
x

SUPER LEAGUE: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ ΤΙΣ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Ο Μηνάς Λυσσάνδρου υποστήριξε πως δεν πρέπει να ληφθεί απόφαση άμεσα αλλά να εξεταστούν τα δεδομένα που θα ισχύουν σε τρεις εβδομάδες από τώρα.

Για τρεις εβδομάδες παρέτεινε η Super League τη λήψη απόφασης αναφορικά με το μέλλον του εφετινού πρωταθλήματος και συγκεκριμένα τη μετέθεσε για την επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ που θα συγκληθεί στις 24 Απριλίου.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας, η οποία θα φέρει εισήγηση προς ψήφιση και με αυτή την απόφαση συμφώνησαν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, που αρχικά είχαν ταχθεί υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος.

Την ιδέα έριξε στο τραπέζι ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων», Γιάννης Αλαφούζος, που πρότεινε οριστική διακοπή, χωρίς τέλεση play-off και play-out με το επιχείρημα πως οποιαδήποτε σκέψη για επανέναρξη είναι ανεδαφική.

«Δεν έχουμε καμία αντίρρηση με την πρόταση του κ. Αλαφούζου. Ασφαλώς και πρέπει να τελεσιδικήσει και η υπόθεση που υπάρχει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ», συμφώνησε ο αντιπρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, ενώ πρόσφορο έδαφος η πρόταση βρήκε επίσης στις τάξεις των Άρη, Παναιτωλικού και Πανιωνίου.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Μηνάς Λυσσάνδρου, υποστήριξε πως στην παρούσα χρονική στιγμή δεν πρέπει να ληφθεί απόφαση, αλλά να πραγματοποιηθεί νέο ΔΣ στις 24 Απριλίου για να εξεταστούν τα δεδομένα που θα ισχύουν τότε.

Με την πρόταση του κ. Λυσσάνδρου συντάχθηκαν Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΟΦΗ, Αστέρας, Βόλος (οι Θεσσαλοί τάχθηκαν κατά της αναδιάρθρωσης), αλλά και η ΕΠΟ, ενώ ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ήταν υπέρ της συνέχειας του πρωταθλήματος και κατά της αναδιάρθρωσης.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποστήριξε ότι η 24η Απριλίου δεν είναι ρεαλιστική ημερομηνία, αλλά η Λίγκα θα πρέπει να περιμένει ως το τέλος του τρέχοντος μήνα.

«Αν μιλήσουμε για διακοπή θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο απ' όλους ποίος είναι πρώτος. Ούτε παύλες ούτε άνω τελείες», υπογράμμισε ο ισχυρός άνδρας των Πειραιωτών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ