Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
x

ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ - ΤΟ ΜΟΝΟ ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΟ ΠΟΥ Η ΤΙΜΗ ΑΥΞΗΘΗΚΕ

Το φετινό καλοκαίρι περιορίστηκε σημαντικά η κίνηση και στις λαϊκές, όμως πλέον φαίνεται ότι ο κόσμος επιστρέφει εξαιτίας συγκράτησης των τιμών.

Αρχίζουν να γεμίζουν με κόσμο οι λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, μετά την επιστροφή των περισσότερων από αυτή την εβδομάδα από τις διακοπές.

Το φετινό καλοκαίρι οι λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης, παρά τη σημαντική προσπάθεια που έγινε από τους παραγωγούς και τους εμπόρους να συγκρατήσουν τις τιμές, δεν είχαν κόσμο. Η αγοραστική κίνηση περιορίστηκε σημαντικά, όπως επισημαίνουν οι εκπρόσωποι όσων δραστηριοποιούνται στον χώρο και αποδίδουν το γεγονός στη μειωμένη αγοραστική δύναμη των πολιτών και ειδικά εκείνων που είναι σταθεροί πελάτες των λαϊκών αγορών, δηλαδή τα λαϊκά εισοδήματα και οι ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες.

«Η κίνηση στις λαϊκές αγορές περιορίστηκε σημαντικά και μάλιστα περισσότερο από τα προηγούμενα καλοκαίρια. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, οπότε αναγκαστικά κόβει από όπου μπορεί. Όλοι αγοράζουν μόνο τα αναγκαία, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί σημαντικά και ο τζίρος όλων όσοι πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές της Θεσσαλονίκης. Το επόμενο διάστημα, με δεδομένο ότι εμείς δεν έχουμε αυξήσει δραματικά τις τιμές, όπως γίνεται στα σούπερ μάρκετ, ελπίζουμε πως ο κόσμος θα επιστρέψει στις λαϊκές και μάλιστα θα αρχίσουν να έρχονται και περισσότεροι συμπολίτες μας, αφού και η ποιότητα είναι εγγυημένη και οι τιμές χαμηλότερες από οπουδήποτε αλλού. Το θέμα είναι να μπορέσουμε κι εμείς που πιεζόμαστε επίσης από την αύξηση του κόστους των προϊόντων να διατηρήσουμε χαμηλά τις τιμές και να μην υπάρξουν μεγάλες αυξήσεις», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας-Θεσσαλίας-Θράκης, Άγγελος Δερετζής.

Οι τιμές στις λαϊκές της Θεσσαλονίκης χτες και σήμερα ήταν φυσιολογικές και μάλιστα ίδιες με τις τιμές στα αντίστοιχα προϊόντα στις αρχές του καλοκαιριού.

Για παράδειγμα οι καταναλωτές στη λαϊκή μπορούν να βρουν ντομάτες και μελιτζάνες με 1 ευρώ το κιλό και το μόνο προϊόν μαναβικής που έχει αυξηθεί είναι τα αγγουράκια.

Στα φρούτα επίσης οι τιμές είναι σταθερές, ενώ στα ψάρια για παράδειγμα που εξελίσσεται σε είδος απλησίαστο για πολύ κόσμο πια, στη λαϊκή ο γαύρος πωλείται μεταξύ 3 και 4 ευρώ το κιλό, η σαρδέλα στα 5 ευρώ, η τσιπούρα στα 8 ευρώ και το φαγκρί από 9 έως και 15 ευρώ το κιλό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ