Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022
x

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 900 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ (ΦΩΤΟ)

Tις τελευταίες ημέρες από το Τελωνείο του Προμαχώνα πέρασαν τουλάχιστον 10 λεωφορεία και 450 οχήματα με πρόσφυγες από την Ουκρανία

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, χιλιάδες Ουκρανοί παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς προκειμένου να αναζητήσουν ένα ασφαλές καταφύγιο, σε γειτονικές χώρες όπως η Πολωνία και η Ουκρανία, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έρχονται και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, τις τελευταίες ημέρες από το Τελωνείο του Προμαχώνα πέρασαν τουλάχιστον 10 λεωφορεία κυρίως με γυναικόπαιδα, τα οποία στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου έχουν είτε συγγενείς, είτε φίλους για να τους φιλοξενήσουν, μέχρι να τελειώσουν οι εχθροπραξίες, με την ελπίδα να γυρίσουν πίσω στον τόπο τους.Οι άνθρωποι του τελωνείου περιγράφουν στη Voria.gr συγκινητικές στιγμές με μανάδες να κρατούν στην αγκαλιά τους τα μωρά παιδιά τους, με την απόγνωση και τη φρίκη του πολέμου ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους αλλά και ηλικιωμένους ανθρώπους που άφησαν τα σπίτια τους τα οποία ισοπεδώθηκαν από τις βόμβες. Άνθρωποι που στα τελευταία χρόνια της ζωής τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα πατρογονικά τους εδάφη, χωρίς να ξέρουν αν θα τα ξανά δουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μεγάλος είναι και ο αριθμός των Ουκρανών που ήρθαν με τα δικά τους αυτοκίνητα. Μέχρι στιγμής έχουν περάσει από το τελωνείο του Προμαχώνα σε ελληνικό έδαφος 450 οχήματα και τουλάχιστον 900 άνθρωποι. Πρόκειται για Ουκρανούς και ομογενείς από την Ουκρανία με καλύτερη οικονομική κατάσταση, οι οποίοι έφυγαν για να γλυτώσουν τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους, αφήνοντας πίσω τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Από την περασμένη Πέμπτη όπου και ξεκίνησε η Ρωσική εισβολή, περίπου δέκα λεωφορεία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κατάφεραν να φτάσουν στα σύνορα Ρουμανίας - Ουκρανίας προκειμένου να μεταφέρουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι ήδη η Ουκρανική κοινότητα στη Θεσσαλονίκη με την υποστήριξη του Ουκρανικού Προξενείου, ετοιμάζεται να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια με ναυλωμένα λεωφορεία και οργανώνει τις συνθήκες για την υποδοχή και φιλοξενία περισσότερων προσφύγων.

Να σημειωθεί ότι αναμένεται οι προσφυγικές ροές των Ελλήνων ομογενών θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες και όσο οι περιοχές όπου ζουν βρίσκονται στο επίκεντρο των Ρωσικών επιθέσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ