Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΣΤΟ THESSALONIKI PRIDE Ο ΖΕΡΒΑΣ: «Η ΠΟΛΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΗ, ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας για το 10ο Thessaloniki Pride: «Η ζωή και η κοινωνία χρειάζονται καθημερινά μαθήματα αποδοχής αλλά και αποδείξεις σεβασμού»

Στο 10ο Thessaloniki Pride βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέββας στέλνοντας μήνυμα αποδοχής και σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Συγκεκριμένα, μαζί με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρο Λεκάκη, πέρασε από τα περίπτερα του Pride Fair, που φιλοξενείται στην πλατεία Λευκού Πύργου και συνομίλησε με τους παρευρισκομένους.

Ο ίδιος τόνισε συγκεκριμένα ότι «η λειτουργία μιας υγιούς κοινωνίας έχει να κάνει με την κατανόηση των άλλων προς εμάς αλλά και με τη δική μας κατανόηση προς τους άλλους. Η ζωή, η κοινωνία καθημερινά χρειάζονται μαθήματα αποδοχής αλλά και αποδείξεις σεβασμού. Οι επιτυχίες, βέβαια, δεν έρχονται με διαρκείς συγκρούσεις και μόνιμες αντιθέσεις, αλλά με συνεννόηση, κατανόηση και σωστές ισορροπίες. Φέτος, γιορτάζουμε το 10ο Pride της Θεσσαλονίκης. Η πόλη που εξέθρεψε κινήματα, καινοτόμες ιδέες και πρωτοπορία φυσικά και δεν μπορεί παρά να είναι ανοιχτόμυαλη και να προχωράει διαρκώς μπροστά».

Ακόμη συμπλήρωσε πως «το Pride, παγκοσμίως, είναι μια μορφή έκφρασης της περηφάνιας και της ελευθερίας», σημειώνοντας ότι «με τα χρόνια εξελίχθηκε από μια πορεία σε μια μεγάλη γιορτή με σειρά εκδηλώσεων, που συνεχίζουν να μιλούν για τα δικαιώματα και να υπενθυμίζουν πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είμαστε ίσοι δίχως κανένα στοιχείο προκατάληψης, δίωξης ή σχολιασμού. Πολλά δικαιώματα στην ιστορία των ανθρώπων κερδήθηκαν, επειδή κάποιοι αγωνίστηκαν για αυτά και δεν άφησαν τη μοίρα να αποφασίσει. Πρέπει διαρκώς να εξελισσόμαστε -αυτό μας κάνει πάντα καλύτερους», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Μήνυμα κατά των διακρίσεων και του αποκλεισμού έστειλε και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, σημειώνοντας ότι θέλουμε τη Θεσσαλονίκη ανοικτή, συμπεριληπτική και ελεύθερη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ