Κυριακή 5 Ιουλίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΝΕΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΔ - ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ

Ποια είναι τα ακίνητα που βγαίνουν προς πώληση - Διαμερίσματα αλλά και επαγγελματικές κατοικίες - Σε τι τιμές πωλούνται και σε ποιες περιοχές.

Με νέα ακίνητα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τροφοδοτεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.e-publicrelastate.gr, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ), βγάζοντας στο σφυρί τόσο κατοικίες, όσο και επαγγελματικούς χώρους, αναζητώντας μέσω της διαδικασίας των ανοιχτών ηλεκτρονικών διαγωνισμών τον νέο τους ιδιοκτήτη.

Μέχρι τις 16 Ιουλίου και συγκεκριμένα στη 13.00, έχουν τη δυνατότητα να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι εν δυνάμει επενδυτές για διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στην οδό Δημητρίου Γούναρη, 122 τμ, που σήμερα είναι μισθωμένο. Η τιμή πώλησης του ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 287.000 ευρώ.

Στα 44.000 ευρώ είναι η αρχική τιμή πώλησης διαμερίσματος, στην Αγία Τριάδα. Πρόκειται για διαμέρισμα 55 τμ, στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας, ελεύθερο, που διαθέτει δυο δωμάτια. Ο διαγωνισμός για το εν λόγω ακίνητο άρχισε να τρέχει στις 27 Μαΐου με καταληκτική ημερομηνία την 16η Ιουλίου.Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να αναρτηθούν τα ακριβή στοιχεία του ανοιχτού διαγωνισμού (ημερομηνία έναρξης και λήξης του διαγωνισμού καθώς και τιμή εκκίνησης) που θα αφορά επαγγελματικό χώρο 98 τμ, επί της Βασιλίσσης Όλγας 157, στην περιοχή της Ανάληψης. Η κατηγορία συναλλαγής είναι η μίσθωση.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για διαμέρισμα στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, στον 5ο όροφο πολυώροφης πολυκατοικίας. Σήμερα το διαμέρισμα, που εκτείνεται σε 55 τμ, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ, είναι μισθωμένο.

Αναμενόμενος είναι ο διαγωνισμός και για ισόγειο κατάστημα 20 τμ, που σήμερα είναι μισθωμένο και βρίσκεται στην Μαρασλή 76, στην περιοχή της Χαριλάου.

 Οι ενδιαφερόμενοι, πάντως, μπορούν, ήδη, να εκδηλώσουν μέσω της πλατφόρμας το ενδιαφέρον τους για τα προαναφερθέντα ακίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους όρους των διαγωνισμών, έκαστο ακίνητο μεταβιβάζεται "ως έχει και ευρίσκεται", ενώ εναπόκειται στους ενδιαφερόμενους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, να προβούν σε πλήρη νομικό και/ή τεχνικό έλεγχο.

Έμφαση στα κεντρικά ακίνητα

Η ΕΤΑΔ ρίχνει στην αγορά μία σειρά διαμερισμάτων, που βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Και ενώ το προηγούμενο διάστημα, της καραντίνας, λόγω του κορωνοϊού, δεν υπήρχαν ανοιχτοί διαγωνισμοί σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, πλέον η ΕΤΑΔ επανέρχεται για να «εκμεταλλευτεί» την ενδεχόμενη επιστροφή επενδυτών στην αναζήτησή ακινήτου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το ενδιαφέρον που καταγράφεται για ανοιχτού τύπου διαγωνισμούς που έτρεξαν το προηγούμενο διάστημα για διαμερίσματα στη Θεσσαλονίκη ήταν άκρως ικανοποιητικό, ωστόσο οι εν δυνάμει επενδυτές, όπως εξηγούν κύκλοι της αγοράς έχουν πάντα τις κεραίες τους στραμμένες σε ακίνητα που παραμένουν ευκαιρίες και όχι σε ακίνητα που ενδεχομένως ξεκινούν από χαμηλά τιμήματα, αλλά εκτινάσσονται σημαντικά.  Αξίζει να σημειωθεί πως στο παρελθόν, όπως είχε γράψει η Voria.gr, η ΕΤΑΔ είχε ρίξει στην αγορά ακίνητα με  αρχική τιμή πώλησης τα 23.000 ευρώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ