Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΤΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για επίπλαστη πραγματικότητα που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης με την βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας, Θεοδώρα Αυγέρη επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπου συναντήθηκε με την Διοίκηση.

Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζήτησαν με μέλη της διοίκησης του Νοσοκομείου, το βαθμό ετοιμότητας για την αντιμετώπιση του καταιγιστικού αριθμού περιστατικών, την επάρκεια του προσωπικού και το θέμα της χρηματοδότησης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, «συγκυριακά δύο μέρες μετά την φαστ τρακ επίσκεψη του πρωθυπουργού της χώρας ακούστηκαν αυτά που αρνήθηκε να ακούσει ο ίδιος από το στόμα των εργαζόμενων. Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της πρώτης γραμμής του Νοσοκομείου τόνισαν σε όλους τους τόνους στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.,  ότι το σύστημα βρέθηκε απροετοίμαστο και ανοχύρωτο παρότι είχε όλο το χρόνο η κυβέρνηση να το προετοιμάσει, για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας».

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «οι πολυδιαφημιζόμενοι αριθμοί για την αύξηση των κλινών ΜΕΘ του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δημιουργούν μια επίπλαστη πραγματικότητα που δυστυχώς απέχει πολύ από την αλήθεια που βιώνουν οι εργαζόμενοι αλλά και οι ασθενείς. Πρόκειται για κατ' ευφημισμό κλίνες ΜΕΘ, που αναπτύχθηκαν άναρχα και χωρίς σχέδιο, σε χώρους ανάνηψης και χειρουργικές αίθουσες, είναι υποστελεχωμένες με προσωπικό χωρίς της αναγκαία ειδίκευση και προϋπηρεσία και συχνά με φορητά υποστηρικτικά μέσα που μπορούν να συνδράμουν μόνο στην αναπνευστική υποστήριξη των ασθενών που νοσηλεύονται σε αυτές».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «έκδηλη ήταν η αγωνία όλων, για την αντιμετώπιση της γενικής νοσηρότητας του πληθυσμού, καθώς τόσο το νοσοκομείο Παπαγεωργίου όσο και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης έχουν μετατραπεί σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα σε νοσοκομεία μίας νόσου, με αποτέλεσμα ασθενείς με χρόνια και σοβαρά προβλήματα να είναι αποκλεισμένοι από το σύστημα υγείας».

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας, τόνισαν την ανάγκη για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς αποκλεισμούς, που θα στελεχωθεί πλήρως με μόνιμο προσωπικό ενώ τονίστηκε η σημασία της πρωτοβάθμιας υγείας τόσο για τη διενέργεια μαζικών ελέγχων όσο και για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων που βρίσκονται υπό κατάρρευση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ