Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
x

ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΔΕΙΠΝΟ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ-ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο παλάτι με τη σύζυγό του. Τους υποδέχθηκαν ο Βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Λετίθια. Οι προσκεκλημένοι του δείπνου.

Στο επίσημο δείπνο που παραθέτει ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ΣΤπρος τιμήν των ηγετών του ΝΑΤΟ παρακάθεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός έφτασε στο παλάτι συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα-Γκραμπόφσκι, όπου τους υποδέχθηκαν ο βασιλιάς Φίλιππος και η βασίλισσα Λετίθια.

Στο δείπνο συμμετέχουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καθώς και οι άλλοι ηγέτες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Στο ίδιο τραπέζι θα βρίσκεται και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο οι πιθανότητες για ένα τετ α τετ είναι μηδαμινές μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Σημειώνεται ότι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ ξεκινά επισήμος αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στις 11:00 με την τελετή υποδοχής των ηγετών από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg και τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Pedro Sánchez. Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα βγάλουν την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία και στις 11:30 θα ξεκινήσει η Σύνοδος με παρέμβαση του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy κατά την έναρξη. Στις 14:30 είναι προγραμματισμένο το γεύμα των ηγετών. Στις 16:00 η Σύνοδος των χωρών του ΝΑΤΟ θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή Αυστραλίας, Γεωργίας, Ιαπωνίας, Κορέας, Ν. Ζηλανδίας, Σουηδίας, Φινλανδίας, Προέδρων Ευρ. Συμβουλίου και Ευρ. Επιτροπής. Ενώ στις 20:00 αύριο θα είναι το άτυπο δείπνο ηγετών κρατών-μελών ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

10:45 Τελετή Υπογραφής Επιστολής Δέσμευσης για το Ταμείο Καινοτομίας ΝΑΤΟ
11:00 Σύνοδος ηγετών
13:00 Γεύμα ηγετών
13:15 Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg προς τον Τύπο

Δείτε φωτογραφίες:
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ