Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟ ΓΙΟΤ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΜΠΡΟΥΣ ΓΚΡΟΣΜΑΝ

Ο Μπρους Γκρόσμαν είναι ιδιοκτήτης της Arca Continental, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας εμφιάλωσης αναψυκτικών της Coca Cola στη Λατινική Αμερική.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει δέσει εδώ και λίγες μέρες το εντυπωσιακό σούπερ-γιοτ Forever One του Μεξικανού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Μπρους Γκρόσμαν που πραγματοποιεί κρουαζιέρα σε διάφορες περιοχές της Μεσογείου.

Το σκάφος λόγω της πανδημίας βρισκόταν ελλιμενισμένο στην Αττική, ωστόσο συνεχίζει το ταξίδι του στη χώρα μας, με επισκέψεις, το επόμενο διάστημα, στις ακτές της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Μπρους Γκρόσμαν είναι ιδιοκτήτης της Arca Continental, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας εμφιάλωσης αναψυκτικών της Coca Cola στη Λατινική Αμερική.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η κοινή του περιουσία με την αδελφή του Σίνθια με την οποία κληρονόμησαν τον όμιλο εμφιάλωσης από τον πατέρα τους, ανέρχεται στα 1,4 δισ. δολάρια και βρίσκονται στην πρώτη 20άδα των πλουσιότερων επιχειρηματιών στο Μεξικό.

Ο όμιλος Grupo Continental διαθέτει υπό την σκέπη του 46 εταιρείες που σχετίζονται με όλους τους κύκλους της εμφιάλωσης μη αλκοολούχων ποτών.

Το σκάφος

Το Forever One είναι ένα πολυτελές γιοτ μήκους 54,7 μέτρων που κατασκευάστηκε το 2014 και κόστισε 40 εκατ. δολάρια.

Ονομάστηκε έτσι από τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία προς τιμήν της γυναίκας του Έλσα. Φέρει σημαία Νήσων Κέιμαν και έχει σχεδιαστεί από τον Αργεντίνο αρχιτέκτονα ναυπηγό Horacio Bozzo και το εσωτερικό του από το Studio Massari.

Μπορεί να πιάσει μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων, ενώ διαθέτει μέγιστη εμβέλεια 4200 ναυτικών μιλίων στους 12 κόμβους με ιπποδύναμη 1.911 ίππων

Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως οκτώ άτομα και 12 άτομα πλήρωμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ