Παρασκευή 10 Απριλίου 2020
x

ΣΤΟ ΦΕΚ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΟΥ 5% ΤΟΥ ΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Δημοσιεύθηκε σήμερα Παρασκευή στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για μεταβίβαση του 5% στο ΤΑΙΠΕΔ από το ελληνικό Δημόσιο

Ολοκληρώνεται το σίριαλ για τη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ του 5% του ΟΤΕ που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο, μετά τη σημερινή δημοσίευση στο ΦΕΚ της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, που συνεδρίασε την Τετάρτη για το ζήτημα.

Στην απόφαση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «μεταβιβάζονται άνευ ανταλλάγματος και περιέρχονται κατά πλήρη κυριότητα από το ελληνικό δημόσιο στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» 24.507.520 κοινές ονομαστικές μετοχές της εταιρείας «Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας Α.Ε.», κυριότητας του ελληνικού δημοσίου, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας».

Σημειώνεται ότι προσφάτως η Βουλή είχε εγκρίνει τροποποίηση της συμφωνίας μετόχων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Deutsche Telekom. Το δημόσιο διατηρεί το 5% του ΟΤΕ, ενώ οι Γερμανοί έχουν το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την αγορά του 5% που θα πωλήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Η μεταβίβαση του 5% στο ΤΑΙΠΕΔ θεωρείται, πλέον, θέμα χρόνου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ