Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021
x

ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΡΑΝΚ-ΒΑΛΤΕΡ ΣΤΑΪΝΜΑΙΕΡ

Ο Σταϊνμάιερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών, ασκεί κατά κύριο λόγο εθιμοτυπικά καθήκοντα ως ο αρχηγός του γερμανικού Κράτους.

Επίσκεψη στις ΗΠΑ σχεδιάζει ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ από την 30ή Οκτωβρίου έως την 1η Νοεμβρίου στο πλαίσιο εκδηλώσεων για το τέλος του έτους αμερικανογερμανικής φιλίας, πρωτοβουλίας που είχε σκοπό να εορταστούν οι δεσμοί των δύο κρατών.

Δεν προβλέπεται να υπάρξει συνάντηση του Σταϊνμάιερ με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ. Θα πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε περίπου έναν χρόνο που ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ αλλά δεν θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του.

Ο Σταϊνμάιερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών, ασκεί κατά κύριο λόγο εθιμοτυπικά καθήκοντα ως ο αρχηγός του γερμανικού Κράτους. Επικεφαλής της κυβέρνησης είναι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Η επίσκεψη του Γερμανού προέδρου στη Βοστώνη (Μασαχουσέτη, βορειοανατολικά) θα καταγραφεί 30 χρόνια μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και έχει σκοπό να τιμηθεί η συμβολή των ΗΠΑ στην επανένωση της Γερμανίας, ανέφεραν οι υπηρεσίες του Σταϊνμάιερ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν την Τρίτη. Ο πρόεδρος της Γερμανίας θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Έλκε Μπούντενμπεντερ.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης συγκαταλέγονται μια συναυλία της ορχήστρας Gewandhaus της Λειψίας και της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστώνης, το άνοιγμα εκ νέου του πολιτιστικού κέντρου του Ινστιτούτου Γκέτε στη Βοστόνη και η συμμετοχή του γερμανού προέδρου σε συζητήσεις για την ψηφιοποίηση και τον λαϊκισμό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ