Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΔΝΤ - ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ

Ο υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για να συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, όπου θα συμμετάσχει, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας, στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο Υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τη νέα Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, με την επόμενη Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αρμόδιο για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον, Κιθ Κρατς.

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας θα έχει, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους καθώς και οίκους αξιολόγησης, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η BlackRock, η Deutsche Bank, η BNP Paribas, η Credit Suisse, η J.P. Morgan, η HSBC, η Citibank, η Nomura Bank, η Moody’s και η DBRS, ενώ θα πραγματοποιήσει ομιλία σε εκδήλωση της Bank of America Merrill Lynch.

Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, όπου πλέον η Ελλάδα, από προχθές, συμμετέχει ως 44ο τακτικό μέλος. Υπενθυμίζεται ότι στόχος της Συμμαχίας είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και των επιπτώσεών της.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ