Τετάρτη 1 Απριλίου 2020
x

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΠΑΟΚ,ΞΑΝΘΗ-ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

Η σχετική τροπολογία αναφορικά με περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το βράδυ ώστε να ισχύσει άμεσα.

Στη Βουλή των Ελλήνων κατατέθηκε η τροπολογία που προβλέπει την αφαίρεση βαθμών αντί του υποβιβασμού για περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας όπως αυτή για την οποία κατηγορούνται ΠΑΟΚ και Ξάνθη από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Σημειώνεται πως η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το βράδυ ώστε να ισχύσει άμεσα ενώ οι ποινές που προβλέπονται είναι αφαίρεση από 5 έως 10 βαθμούς.

Όπως ξεκαθαρίζεται από την τροπολογία και αν τα όργανα της αθλητικής δικαιοσύνης επιβεβαιώσουν την εισήγηση της ΕΕΑ τότε η ποινή θα είναι εφαρμόσιμη κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Πιο αναλυτικά, η τροπολογία αναφέρει τα παρακάτω:

«Σε περίπτωση κατά την οποία παραβιασθεί κάποια από τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων του άρθρου αυτού με υπαιτιότητα οργάνων της ΑΑΕ επιβάλλεται στην ομάδα της, με απόφαση του οικείου δικαιοδοτικού οργάνου, το οποίο επιλαμβάνεται ύστερα από έκθεση της ΕΕΑ ή μετά από προσφυγή όποιου έχει ένομμο συμφέρον, η ποινή της αφαίρεσης 5-10 βαθμών από το τρέχων πρωτάθλημα στο οποίο αυτή συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της απόφασης.

Σε περίπτωση που η παράβαση διαπιστώνεται μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου ή ως άνω ποινή επιβάλλεται για το επόμενο επαγελματικό πρωτάθλημα. Η ποινή της παρούσας παραγράφου επιβάλλεται ανεξαρτήτως του νομικού χαρακτηρισμού της παράβασης από τις οικείες πειθαρχικές διατάξεις».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ