Τρίτη 7 Ιουλίου 2020
x

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΗΣ

Άμεσα την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών που έχουν υποστεί πολίτες και αποζημίωση στο 100% ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν σε περιοχές του δήμου Θέρμης μετά την δυνατή βροχόπτωση που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, αφού σημειώθηκαν σημαντικές καταστροφές στο οδικό δίκτυο της περιοχής με καθιζήσεις και διαβρώσεις δρόμων και στο αγροτικό δίκτυο, ενώ σημειώθηκαν και πτώσεις δέντρων.

Για το ζήτημα πραγματοποίησαν παρέμβαση στη Βουλή με ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπττυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι της ΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας έρχονται αντιμέτωποι με πλημμύρες εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, αφού όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς και η σημερινή της ΝΔ, δε θέλησαν και δε θέλουν να διαθέσουν τους αναγκαίους πόρους ώστε να μελετηθούν, να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και να συντηρηθούν τα όποια υφιστάμενα. Έργα ζωτικής σημασίας για την προστασία των ανθρώπων, των δασών, του περιβάλλοντος», αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, ζητώντας:

  • Να γίνει άμεσα η ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών που έχουν υποστεί οι λαϊκές περιουσίες και αυτές να αποζημιωθούν στο 100%.
  • Να παγώσουν τα χρέη σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.
  • Να γίνει άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών στις υποδομές με σύγχρονες προδιαγραφές.
  • Να δοθεί γενναία κρατική χρηματοδότηση για το σχεδιασμό, τη μελέτη και την κατασκευή των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων θωράκισης της ΠΕ Θεσσαλονίκης, να γίνει ολοκληρωμένη διευθέτηση των χειμάρρων στο σύνολο της λεκάνης απορροής και να προχωρήσει η άμεση αποκατάσταση των ήδη προβληματικών δικτύων.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ